Ihlara Vadisi Yüzlerce Bitki Ve Canliya Ev Sahipligi Yapiyor

Dünyanin ikinci büyük kanyon vadisi olma özelligini tasiyan 14 kilometre uzunlugundaki 382 basamakli merdivenle inilen Ihlara Vadisi dogal güzelliginin yani sira bünyesinde barindirdigi yüzlerce bitki ve canlilarla da dikkat çekiyor.

Ihlara Vadisi Yüzlerce Bitki Ve Canliya Ev Sahipligi Yapiyor
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginin baslattigi biyolojik çesitlilik çalismasiyla Aksaray’in Güzelyurt ilçesi sinirlarinda yer alan Ihlara Vadisi’nde onlarca yeni bitki ve canli tespit edildi. Yilda binlerce yerli ve yabanci turistin ziyaret ettigi ve Kapadokya’ya açilan kapi olarak bilinen Ihlara Vadisi’nde çalismalar yapan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Tabiat Varliklarini Koruma Genel Müdürlügü ekipleri, 84 kus, 11 balik, 294 böcek ve 11 sürüngen ile 179 tohumlu, 11 tohumsuz bitki türü tespit etti. Içerisinden geçen Melendiz Çayi ile tam bir doga harikasi olan ve içerisinde 105 kilise bulunan Ihlara Vadisi simdilerde bünyesinde barindirdigi bitki ve canlilarla dikkat çekiyor.

Bölgede yaklasik 50 yildir çobanlik yapan Ihlara Beldesi halkindan 77 yasindaki Bayram Ali Güngör, “105 kilise, 7 bin magara gibi dogal güzellikleri ileri geliyor. Ihlara Vadisi’nde yeni bitkiler, yeni böcekler kesfedildi. Ihlara Vadisi zaten doga harikasi bir yer. Burada her türlü bitki, yesillik anlaminda çok iyi” dedi.

Kaynak: İHA