Hayallerindeki Arabayi Atik Malzemelerden Tasarladi

Mus’ta yasayan Maden Arama Teknikeri Engin Akalin, oglunu parkta rahat gezdirmek için gelistirdigi bebek arabasi ilgi odagi oldu.

Hayallerindeki Arabayi Atik Malzemelerden Tasarladi
Mus’ta bir baba gelistirdigi sistem sayesinde oglu ile birlikte parkta rahatlikla geziyor. Atik malzemelerden yaptigi iki tekerlekli bebek arabasini demir çubuk ile bisikletin arkasina baglayarak parklari gezdiriyor. Baba bisiklet sürerken oglu ise bebek arabasinin koltugunda keyif sürüyor.

Atik malzemelerden yaptigi düzenek ile oglu ile parklarda gezen baba Engin Akalin, istedigi zaman aparati sökebilecegini belirterek, “Bos zamanlarimda sürekli bisikletim ile geziyorum. Oglumda sürekli benle geliyordu. Düsündüm böyle bir sistem tasarladim. Hurdacidan aldigim malzemeler ile böyle bir sistem gelistirdim. Oglum sürekli benimle parka geliyordu. Bisikletin üstünde olmuyordu. Yaptigim bu sistem sök tak sistemi ile yaptim. Tek basima gezmeye çiktigimda aparati sökebilirim. Çocuk ile çiktigimda tekrar aparati takip çikiyoruz. Bu aparati üç adet besik ile yaptim. Anne kucagi, yürüteç ve besikten yaptim. Ilerleyen zamanlarda üstünü kapatarak koruma tekerlerini atacagim. Vatandaslarin ilgisini çok çekiyor. Insanlar soruyor nerden aldigimi ben de kendim gelistirdigimi söylüyorum. Ilerleyen zamanlarda bunu daha gelistirecegim” dedi.

Kaynak: İHA