Gülcemal Için Geri Sayim Basladi

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Besirli sahil seridindeki dolgu alanina yapilacak olan Gülcemal Kentsel Tasarim Projesi sürerken, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu çalismalarla ilgili degerlendirmede bulundu.

Gülcemal Için Geri Sayim Basladi
Baskan Zorluoglu, proje kapsaminda yapilacak olan çalismalarla ilgili olarak yap-islet-devret modeli ile yatirimcilari çekmeyi hedeflediklerini belirterek, “En batisina deniz tarafinda tahkimati bitmisti simdi artik orasini ilk etapta insallah projelendiriyoruz. Yap-islet-devret’le yatirimcilarimizi oraya çekebilecegime inaniyoruz” dedi.

Besirli mevkiindeki dolgu çalismasinin Mayis ayinda bittigini artik oraya hafriyat dökümü yapilmadigini kaydeden Zorluoglu, “Besirli dolgu sahasinda Mayis ayi itibariyle dolgu isi bitti. Artik oraya yeni hafriyat dökümü, dolgu anlaminda yapmiyoruz. Oranin en batisindan tesviyesine basladik ve su ana kadar 200 dönüme yakin bir alanin tesviyesi bitti. Batidan doguya dogru tesviye süreci devam edecek, yani orasi yolla deniz arasinda bir kod olarak tesviyesi yapiliyor. En bati tarafinin deniz tarafinda tahkimati bitmisti, simdi artik orasini ilk etapta insallah projelendiriyoruz. Yap-islet-devret’le yatirimcilarimizi oraya çekebilecegime inaniyoruz. Oradan doguya dogru geldikçe var olan alanin da bir taraftan tahkimatini yapma konusunda adimlar atiyoruz. Plaj gibi ortaya çikan Forozdan dolgu alaninin baslangicina kadar bir kilometrelik alani da sehir içerisine plaj olarak kazandirmak istiyoruz. Bu çalismalarin tamami titiz bir sekilde yürütülüyor biraz vakit gerekiyor. Hedefimiz Ganita’dan, Akçaabat’a kadar ilk etapta birbirini takip eden tamamlayan bir sahil düzenlemesidir. Besirli dolgu alani da bu vizyonumuzun önemli bir parçasidir. Insallah orasi da kisa bir zaman içerisinde yapilasma anlaminda hareket görecegimiz bir yer” diye konustu.

Kaynak: İHA