Gaziantep Protokolünden Mevlid Kandili Mesaji

Gaziantep kent protokolü Mevlid Kandilini yayimladiklari mesajla kutladi.

Gaziantep Protokolünden Mevlid Kandili Mesaji
Gaziantep kent protokolü Mevlid Kandili dolayisiyla mesaj yayimladi.

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Mevlid Kandili dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Sahin mesajinda, gönüllerin sultani Peygamberimizin cehalet asrini saadet asrina çeviren örnekligi ve rehberligi ile sadece bir kavme veya millete degil, bütün insanliga peygamber olarak gönderildigini belirtti.

Rebiyülevvel ayinin 12’nci gecesi olan bu kutlu gecede sevgili peygamberimizin dogum günü olan Mevlid-i Nebi’yi idrak ediyoruz diyen Baskan Sahin, " Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimizin dünyaya tesrif edisinin yil dönümünün, dualarimizin kabulüne vesile olmasini Cenab-i Haktan niyaz ediyorum” dedi ve mesajina su ifadelerle devam etti:

“Mevlid Kandili, Hz. Muhammed’in dogumunun ve O’nun insanliga kurtulus müjdesi olarak getirdigi mesajlarla kalplerimizin aydinlandigi nurlu bir gecedir. Peygamberimizin yasayisini, hadis-i seriflerini, mesajlarini yeniden hatirlamak, yeniden düsünmek ve layikiyla anlamak için bir firsattir. Adaleti, merhameti, bagislamayi, dostlugu, kardesligi ve sevmeyi ondan ve onun yüce mesajlarindan ögrendik. Haksizliga baskaldirmayi, zalime dur demeyi, direnmeyi, mazlumun yaninda durmayi, yetimi korumayi, güçsüzden yana olmayi, akrabaya, komsuya, muhtaca bakmayi, yok etmek yerine yasatmayi, kin tutmak yerine merhameti, kavga yerine sevmeyi, insanligin ancak sevginin sonsuz rahmet denizinde hayat bulacagini ondan ögrendik. Peygamberimizin hayati hepimiz için bir rehberdir. Sevgili peygamberimiz hayatinda, bizim bugün hem kendimiz için hem de çalisarak katki sunmaya, izler birakmaya çalistigimiz her bir ömür için çok büyük dersler, sorularimiza cevaplar, örnekler var. Bu nedenle bugün bizim için çok kiymetli. Yaptigimiz her bir hizmeti, her bir yardimi, attigimiz her bir adimi biz bu emsalden yola çikarak büyütüyoruz. Her birimiz aslinda kendi hayatlarimizla bir baskasinin da hayatina dokunarak yasiyoruz. Peygamberimizin örnek hayati yolumuza isik tutan büyük bir örnek. Bu sebeple benzer gün ve gecelerin anlami bizler için derin, idraki önemli. “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) hayatina isaret eden Mevlid Kandili’nin, vatanimiz, gönül cografyamiz ve tüm insanlik için baris, bereket ve selamete vesile olmasini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Mevlid Kandilinin dualarimizin her birinin kabulüne, birlik ve beraberligimizin sürekliligine, sihhat bulmamiza gecenin rahmet ikliminden yararlanmaya vesile olmasini, herkes için içtenlikle diliyorum. Tüm Islam aleminin Mevlid Kandilini kutluyorum.”

Ridvan Fadiloglu’ndan Mevlid Kandili mesaji

Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) dünyaya gelisini müjdeleyen Mevlid Kandili dolayisiyla mesaj yayimladi.

Baskan Ridvan Fadiloglu, yayimladigi Mevlid Kandili mesajinda, ’’Insanliga rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dogumu vesilesiyle kutladigimiz Mevlid Kandilini tüm Islam alemi olarak sevinçle karsiliyoruz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), Islam Alemi basta olmak üzere tüm dünyaya ve insanliga baris, merhamet, hosgörü olmak üzere pek çok iyi duygu ve davranisinin en güzel ve kalici örneklerini gösterdi. Sevgili Peygamber Efendimizin örnek hayati ve davranislarindan dürüstlügü, emaneti korumayi, insan haklarina uymayi, zayif ve muhtaçlara yardim etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararli insan olmayi hayatimiz boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. Peygamber Efendimizin sevgi, sefkat, merhamet, hosgörüsü ile ibadetlerinde ihlasi, samimiyeti ve güzel ahlaki bize daima örnek olmustur. Bu nedenle Peygamber Efendimizin güzel vasiflarini tanimak, O’nu örnek almak bizim için bir görevdir. O’nun yolu, merhamet, sefkat, hosgörü, birlik ve beraberlik yoludur. Bu nedenle ülkemizin ve milletimizin her zamankinden daha çok birlige, beraberlige ve kardeslige ihtiyaç duydugu, toplumsal huzurun, barisin, tesisini saglayan bu mübarek geceleri, birer firsat olarak degerlendirmeliyiz. Magfiret kapilarinin sonuna kadar açildigi bu manevi günlerde yaslilarin, hastalarin, es-dost ve akrabalarin gönüllerini hos tutmaliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle, tüm Islam aleminin mübarek Mevlid Kandilini kutluyor, ülkemize ve tüm insanliga saglik ve hayirlar getirmesi temenni ediyorum’’ ifadelerini kullandi.

AK Parti Gaziantep Il Baskani Murat Çetin’den Mevlid Kandili mesaji

AK Parti Gaziantep Il Baskani Murat Çetin, Mevlid Kandili münasebetiyle mesaj yayinladi. Baskan Çetin yayinladigi mesajinda “Bu gece, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dogum gününü anma ve onun hayatini, ögretilerini bir kez daha hatirlama firsatidir” dedi.

AK Parti Gaziantep Il Baskani Murat Çetin mesajinda, “Mevlid Kandili, Islam dünyasinda büyük bir öneme sahip olan özel bir gecedir. Bu gece, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dogum gününü anma ve onun hayatini, ögretilerini bir kez daha hatirlama firsatidir. Ayni zamanda Mevlid Kandili, Müslümanlar için birbirlerine sevgi ve hosgörüyle yaklasmak, manevi olarak kendilerini yenilemek, degerlerimizi hatirlama ve yasamimiza uygulamak için önemli bir gündür. Bu mübarek geceyi ibadet, dua, zikir, Kur’an ve hayir isleriyle degerlendirmeyi diliyor; Peygamberimiz HZ. Muhammed (SAV)’in hayatini, insanlara karsi sergiledigi davranislari ve O’ndan miras kalan sevgi, hosgörü, adalet ve merhamet gibi güzel degerlerimizi hayatimiza uygulayabilmemize vesile olmasini temenni ediyorum. Bu duygu ve düsüncelerle tüm Islam Alemin’nin Mevlid Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyor; yapilan hayir ve ibadetlerin kabul olmasini Cenab-i Allah’tan niyaz ediyorum.”

Mehmet Tahmazoglu, Mevlid Kandilini kutladi

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu Peygamber Efendimizin dogum yil dönümü olan Mevlid Kandili’nin Islam aleminin birlik ve dirligine, insanligin hidayet ve barisina vesile olmasini diledi.

Toplum ve insanligin Allah’i anlamaya, anlatmaya ve insanliga hediye ettigi Hz. Muhammed (S.A.V)’in sevgisiyle sekillenmeye muhtaç oldugunu ifade eden Baskan Mehmet Tahmazoglu mesajini söyle sürdürdü: "Peygamber Efendimizin (S.A.V) alemleri tesrifinin yil dönümü olan Mevlid Kandili’ne ulasmanin mutlulugunu yasiyoruz. Alemlere rahmet olan Efendimiz, teblig ettikleri ve hayatiyla insanligin karanligini aydinliga, cehaleti saadete çevirmistir. Mevlid Kandili, O’nun kutlu hayatini ve dinimizin mübarek ögretilerini bir kez daha idrak etmek, nefsimiz hakkinda tefekkür etmek için hepimiz adina bir firsat olmalidir. Toplum olarak büyük deger verdigimiz mübarek gecelerde, ülke ve millet olarak birlik ve beraberligimizin devami için daha fazla dua etmeli, bu güzel gecenin önemini iyi degerlendirmeliyiz. Bu geceyi sadece kendimiz için degil çevremizdeki insanlarla kucaklasma için de bir firsat olarak görmeliyiz. Onu sevmek ve örnek almak, yalin bir taklit ve sünnetinin belirli sekillere hapsedilmesi degil, sünnetinin bütün yönleriyle taninmasi, insanligin huzur ve mutlulugu için yaptigi çagrinin hayatimiza yansitilmasidir. Bütün gayesi insanligi kurtarmak, insanliga, adalet, esitlik, huzur, baris ve hosgörü olusturmak olan kâinatin efendisi (S.A.V)’in dogum yil dönümünün bütün insanligin tekrar dirilisine vesile olmasini diliyorum."

Oguzeli Belediye Baskani Kiliç’tan Mevlid Kandili mesaji

Oguzeli Belediye Baskani Mehmet Sait Kiliç, Mevlid Kandili dolayisiyla mesaj yayimladi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya gelmesinin mutlu ve adaletli bir yasamin müjdecisi olarak Islam alemine müjdelendiginin altini çizen Oguzeli Belediye Baskani Mehmet Sait Kiliç, “Peygamber Efendimizin dogumu, tarihin akisini degistiren kutlu bir olaydir” dedi.

Baskan Kiliç yayimladigi mesajinda, “Alemlere ilâhî rahmet olarak gönderilen bir Peygamber’in ümmeti olmakla sereflenmis bulunmak, biz müminler için mutlu ve kutlu bir olaydir. Bu nedenle Mevlid Kandili O’nun getirdiklerini anlamak için önemli bir firsattir. Islam ülkelerin ve tüm dünyanin derin acilar yasadigi günümüzde Peygamberimizin sundugu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koydugu yüksek ahlaki örnek almaya daha çok ihtiyaç duyulmaktadir. Peygamberimizin mutlu ve adaletli bir yasamin müjdecisi olarak yeryüzüne getirdigi, hak ve adalet gibi degerlere, insanligin özellikle bu dönemde çok daha fazla muhtaç oldugu bir gerçektir. Onun bu yönde ortaya koydugu örnek ahlaki, dürüstlügü, emaneti korumayi, insan haklarina uymayi, zayif ve muhtaçlara yardim etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararli insan olmayi özümseyerek yasamamiz gerekir. Bu vesileyle, bütün Islam aleminin ve Oguzelili hemserilerimin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tipki Peygamber Efendimizin dünyaya ilk gelisi gibi hayirlar getirmesini, bu anlamli gecenin birligimize, beraberligimize ve hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA