Edremit Sivil Havacilik Yüksekokulu IHA Projesine AB Destegi

Balikesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacilik Yüksekokulu koordinatörlügünde hazirlanan, “Insansiz Hava Araci Bakim ve Onarimi Için Elektromekanik Teknisyenlerin Mesleki Becerilerinin Gelistirmesi” projesi Türk Ulusal Ajansi tarafindan desteklenmeye uygun bulunarak, 250 bin euro hibe almaya hak kazandi.

Edremit Sivil Havacilik Yüksekokulu IHA Projesine AB Destegi


2 023 yili ilk dönem Erasmus+ KA220 Mesleki Egitim Isbirligi kapsaminda, Balikesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacilik Yüksekokulu akademisyenlerinden Prof. Dr. Abdullah Soykan ile Doç. Dr. Seyhun Durmus’un destekleriyle, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademisyenlerinden Ögr. Gör. Dr. Cumali Yasar, Mellis Egitim Teknolojileri, Romanya Traian Vuia Askeri Okulu ve Polonya roda Wielkopolska Mesleki Egitim Kompleksi’nin ortakliginda hazirlanan proje, desteklenmeye hak kazanan 10 proje arasinda yer aldi.

Balikesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacilik Yüksekokulunun koordinatörlügünde yürütülecek proje ile Insansiz Hava Araçlari (UAV) teknolojisinin bakim ve onariminda elektromekanik teknisyenlerinin mesleki becerilerinin gelistirilmesi hedefleniyor. Sektördeki teknik eleman ihtiyacinin karsilanmasini amaçlayan proje ile uluslararasi standartlarda egitim vermek adina da önemli bir adim atilmis olacak.
Kaynak: İHA