Bebegini Döverek Öldüren Anneye Agirlastirilmis Müebbet

Kirsehir’de 20 günlük bebegini döverek öldüren 22 yasindaki anne; indirimsiz agirlastirilmis müebbet hapis cezasi aldi. Sanik kadin mahkemede; bebegini dövdükten sonra yere firlattigini ancak zarar vermek istemedigini söyledi.

Bebegini Döverek Öldüren Anneye Agirlastirilmis Müebbet
Kirsehir Agir Ceza Mahkemesinde görülen davada sanigin verdigi ifade kan dondurdu. Iddiaya göre, bebegin kollarinda çikik, kaburga kemiginde kirik ve kafa travmasi oldugu belirlenirken, kadin, bebegin aglamasi nedeniyle onu dövdügünü ve sonunda yere firlattigini itiraf etti. Mahkemede, bebege zarar vermek istemedigini savundu. Geçtigimiz yil meydana gelen olay, bir vatandasin yaptigi ihbarla ortaya çikmisti. Ihbar sonrasi hastaneye götürülen ve ölü muayenesi yapilan bebegin kollarinda çikik, çok sayida kaburga kemiginde kirik, kafa travmasi ve kafa içi kanama nedeniyle hayatini kaybettigi belirlendikten sonra bebegin 22 yasindaki annesi Z.A. gözaltina alinmisti. Z.A. Kirsehir Agir Ceza Mahkemesi’nde hakim karsisinda yaptigi savunmada önceki ifadesini kabul etmedi. Armut ifadesinde; "Vefat eden benim ikinci çocugumdu. Ben bir anneyim, çocuguma zarar vermek isteseydim ilk çocuguma da zarar verirdim. Hamileligimin son 3 ayinda psikolojik baski gördüm. Siddet gördüm. O psikoloji ile dogum yaptim. Ben evladima bilerek zarar vermedim” dedi.

Alinan savunmanin ardindan kararini açiklayan mahkeme heyeti sanik Z.A.’nin; kendini savunamayacak durumda bulunan çocuga karsi kasten öldürme suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirdi.
Kaynak: İHA