Azerbaycan Cumhurbaskani Müsaviri Haciyev, Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Grigoryan Ile Brüksel'de Görüstü

Azerbaycan Cumhurbaskani Müsaviri Hikmet Haciyev, Belçika’nin baskenti Brüksel’de Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan ile bir araya geldi. Görüsmede ayrica, Almanya Basbakani Olaf Scholz’un siyasi danismani Jens Plötner ile Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron’un siyasi danismani Emmanuel Bonneau da yer aldi.



Azerbaycan ve Ermenistan, Belçika’nin baskenti Brüksel’de bir araya geldi. Avrupa Birligi (AB) Konseyi Baskani Charles Michel’in diplomatik danismanlari Simon Mordue ve Magdalena Grono’nun ev sahipligi yaptigi görüsmeye Azerbaycan tarafindan Cumhurbaskani Müsaviri Hikmet Haciyev, Ermenistan tarafindan ise Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan katildi.



Fransa ve Almanya’da görüsmede yer aldi

Görüsmeye ayrica, Almanya Basbakani Olaf Scholz’un siyasi danismani Jens Plötner, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron’un siyasi danismani Emmanuel Bonneau ve AB’nin Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Toivo Klaar da katildi.

Michel’in ofisi tarafindan yapilan açiklamada, kisa bir görüs alisverisinde bulunmak üzere Michel’in de toplantiya katildigi aktarilarak, AB’nin tüm bu olaylari yakindan takip ettigi ve çatismalarin sivil halka etkilerinin ortadan kaldirilmasina yardimci olmak için en üst düzeyde faaliyette bulundugu kaydedildi. Açiklamada, AB’nin bu baglamda Azerbaycan’in geçtigimiz hafta gerçeklestirdigi anti-terör operasyonuna iliskin tutumunu bir kez daha vurguladigi belirtildi.

Azerbaycan Cumhurbaskani Müsaviri Hikmet Haciyev ise Azerbaycan tarafinin Karabag’daki Ermeni sivillere insani yardimin ve onlarin güvenliginin saglanmasina dair planlari hakkinda karsi tarafi bilgilendirdi.
Kaynak: İHA