Avcilar Yesilkent'teki 40 Yillik Imar Plani Sorunu Çözüldü

Avcilar Yesilkent Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli Imar Plani IBB Meclisi’nde oybirligiyle kabul edilmesinin ardindan imar plani belediye ve mahalle muhtarligina asildi. Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, “Mahallelinin 40 yillik imar sorunu çözüldü, kamulastirma olmayacak, kimse hak kaybina ugramayacak” dedi.

Avcilar Yesilkent'teki 40 Yillik Imar Plani Sorunu Çözüldü
Avcilar Yesilkent Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli Imar Plani Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Meclisi’nde oybirligiyle kabul edildi. IBB tarafindan 2013 yilinda çalismalarina baslanan ve üzerinden 7 yil geçmesine ragmen ilerleme kaydedilemeyen Yesilkent Mahallesi 1/5000 ölçekli Nazim Imar Plani, Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli tarafindan yürütülen çalismalar sonucunda çözüldü. Hem IBB Meclisinde hem de Avcilar Belediyesi Meclisinde oy birligi ile plan notlarinin kabul edilmesinin ardindan mahallelinin bekledigi 40 yillik imar plani askiya asildi. Belediye binasi ve muhtarliga asilan plana vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Plan notlari 26 Eylül 2023 tarihinden itibaren 30 gün süre ile Avcilar Belediye Baskanligi Plan ve Proje Müdürlügü ve mahalle muhtarliginin panolarinda askida olacak.

40 yildir insanlarin oldugu ve iskanin oldugu bir mahallede ilk defa uygulama imar planinin çiktigini anlatan Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, 1/1000 ölçekli Imar Planinin yapilma gurunun kendilerine nasip oldugunu söyledi.



Yüz bine askin nüfusu olan mahallenin imar planina iliskin tüm islemlerin tamamlandigini söyleyen Baskan Hançerli, Yesilkent’in kent kimligine kavustugunu belirterek, “Bugünden itibaren 30 gün askida kalacak. Itiraz süreci 60 gün bugün basladi ama bu otuz günü daha çok konusarak, degerlendirerek, sorarak ve arastirarak geçirecekler. Bugünden itiraz haklarini kullanabilirler. Içsellestirmek, iyi arastirmak, iyi konusmak lazim. Çünkü plan, bütüncül bir yaklasimla Avcilar’da yasayan, Yesilkent’te yasayan tüm hemserilerimizin hakkini koruyan bir plan, bazi yerlerde ada içerisinde düzenlemelerle adadaki komsulariyla birlikte hareket etme durumu var. Tabii ki bazi yerlerde yapi yasakli alan var ve o alanlarda yapamayacaklar ama hemen yani basinda yapilabilecek. Dolayisiyla arazisi arsasi, evi, yesil alanda kalanlar kaygilanmasinlar. Onlar içinde çözüm üreten, onlar için de onlar için de mutlu olacaklari Asla zarar etmeyecekleri, magdur olmayacaklari bir plan. Planin içerisinde hepsi ayrintili bir sekilde yazildi” ifadelerini kullandi.

Plan notlarinin askiya çikaran Hançerli Yesilkent Mahalle Muhtarliginda vatandaslarla bulusarak plan notu hakkinda bilgi verdi, sorulari cevapladi.
Kaynak: İHA