Antalya'da Turistik Isletmede 'Papagan' Gerginligi

Antalya’da turistik bir tesiste kafeste beslenen farkli türlerden papaganlari ve saka kuslarini almaya gelen ekiplerle, isletme sahipleri arasinda gerginlik yasandi. Gerginlik polis ekiplerinin araya girmesiyle önlenirken, her iki taraf da birbirinden sikayetçi olmak üzere karakola gitti.

Antalya'da Turistik Isletmede 'Papagan' Gerginligi
Olay, ögle saatlerinde Muratpasa ilçesi Kaleiçi bölgesi Kilinçarslan Mahallesi Tabakana Sokak üzerinde bulunan bir isletmede meydana geldi. Alinan bilgiye göre, Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü ekipleri isletmede farkli türde 32 papagan ve 3 tane de saka kusunun kaçak beslendigi ihbarini aldi. Ihbarin ardindan adrese gelen ekipler, isletme sahiplerinden kuslari kendilerine teslim edilmesini istedi. Hikmet ve Bülent Öztürk ise papaganlarin ve saka kuslarinin ticaretini yapmadiklarini, satin aldiklarini faturasinin mevcut oldugunu belirterek vermek istemedi.

Gerginlik polisin araya girmesiyle önlendi

Bunun üzerine ekiplerle isletme sahipleri arasinda tartisma yasandi. Tartismanin ardindan bir görevli kuslari almak için kafese girdi. Tartisma zaman zaman gerginlige de dönüstü. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida polis ekibi sevk edildi. Gerginlik polis ekiplerinin araya girmesi ile yatistirildi. Isletme sahibi Hikmet Öztürk, “Bunlar yasak hayvan türü degil. Kanatli hayvanlar ne zaman yasak olmus. Faturalarinin oldugunu söyledim. Bunlarin sayisini birlikte alalim karanlikta yakalayarak size teslim edeyim dedim. 3 tanesi telef oldu. Ayaginda bilezik diyorlar, bir tane göremezler” dedi.

Bülent Öztürk ise, “Kanarya yabani bir hayvan degildir. Bunu dogaya salsak kedi kapar” sözlerine yer verdi. Olay aninda bir kus ise kedinin saldirmasi ile telef oldu.

Gerginligin ardindan her iki tarafta birbirinden sikayetçi olmak üzere polis merkezine gitti. Olayla ilgili inceleme ise devam ediyor.
Kaynak: İHA