ABD'de Yasayan Oglundan 6 Gündür Haber Alamayan Anne Yetkililerden Yardim Bekliyor

Iki yil önce ögrenci vizesiyle Amerika Birlesik Devletleri’ne (ABD) giden ve orada çalismaya baslayan oglundan 6 gündür haber alamayan anne Hanim Akduman yardim bekliyor. Akduman, "6 gün önce ’evi yerlestirip seni arayacagim’ dedi ve bir daha hiç görüsemedik" dedi.

ABD'de Yasayan Oglundan 6 Gündür Haber Alamayan Anne Yetkililerden Yardim Bekliyor


Iki yil önce İçel’den ABD’ye giden makine mühendisi 30 yasindaki Miraç Aydin Kurt, orada çesitli islerde çalisti. Son olarak bir Amerikan firmasinda mühendis olarak çalisan Kurt, geçen hafta çarsamba günü annesiyle son kez telefonda görüstü. O günden sonra ogluna ulasamayan Hanim Akduman, çocugunun bulunmasi için yetkililerden yardim istedi.

"Evi bulup beni arayacakti"

Oglundan bir haftadir haber alamadigini söyleyen gözü yasli anne Hanim Akduman, 2 çocugundan birinin Avustralya’da digerinin ise ABD’de oldugunu söyledi.

ABD’de bulunan çocugunun 2 sene önce ögrenci vizesiyle gittigini belirten Akduman, "Oglum makine mühendisi. O dönem birkaç firmada makine mühendisi olarak, daha sonra günübirlik islerde çalisti. En son büyük bir Amerikan firmasinda mühendis olarak çalisiyordu ama ben artik ikisi de disarida olduklari için gelmelerini istiyordum. Çocugum da bana, ’anne tamam, biraz daha para biriktireyim gelecegim’ dedi.

En son ikna ettim, israr ettim gelecekti. O sira göz muayenesi için lens süresi bitmis doktora gidecekti. 6 gün önce ‘Su an New York’tan New Jersey’e geçtim. Orada da ev bulayim, evi de yerlestireyim, öyle seni arayayim’ dedi.

Muayene olup, evini bulup yerlestirip beni arayacakti" diye konustu.

Geçen hafta çarsamba gününden bu yana telefonla israrla aramasina ragmen oglunun telefonu açmadigini vurgulayan Akduman, "Telefonu açik ama cevap vermiyor. Her yere müracaat ettim. Orada konsolosluklara, buradaki konsolosluklara, mahkemelere, avukata, ancak henüz bir sonuca ulasamadik" ifadelerini kullandi.

Oglunun ABD’de yasayan arkadaslarinin sürekli karakollara ve hastanelere gittigini dile getiren Akduman, "Polis karakollarinda da herhangi bir sey yok. Ben israrla uyduyla telefonu açik ve yerinin bulunabilecegini söyledigim halde onu yapmiyorlar. Savciliga da polise de gittim. Sürekli konsoloslugu ariyorum. Oradaki arkadaslari da sürekli karakolda. Chicago’daki arkadaslari da oranin karakoluna, New Jersey’deki arkadaslari da oranin karakoluna 6 gündür sürekli onlar orayi, biz burayi aramadigimiz yer kalmadi. Ama tek yapilacak olan uyduyla yerinin bulunup tespit edilmesi. Bugüne kadar hiçbir sikintimiz yoktu. Çocugumla sürekli diyalog halindeydik. Günde en az 2-3 kere görüstügüm bir çocuktu" seklinde konustu.

Kaynak: İHA