Mus Polisi Kurdugu Stantta Vatandaslara Dolandiriciliktaki Son Yöntemleri Anlatti

Mus Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, kurulan stantta vatandaslara dolandiricilarin son zamanlarda en çok basvurdugu yöntemleri anlatti.

Mus Polisi Kurdugu Stantta Vatandaslara Dolandiriciliktaki Son Yöntemleri Anlatti
Mus Emniyet Müdürlügü’ne bagli Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü, Asayis Sube Müdürlügü ve Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan Istasyon Caddesi’nde kurulan stantta KADES, UYUMA, Narko Rehber, En Iyi Narkotik Polisi Anne, NARKO Gençlik, NARKO Nokta ve SIBERAY programlari tanitildi. Kurulan stantlara vatandaslarin ilgisi yogun oldu.

Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü’nde görevli polis memuru Onurhan Gülap, “Kurdugumuz stantlarda vatandaslarimizin dolandirilmamasi adina bilgilendirme yapiyoruz. Günümüzde genelde araç kiralama ve evde paketleme gibi dolandiricilik olaylariyla karsilasmaktayiz. Vatandaslarimizdan ricamiz bu konuda bilmedikleri, güvenilirligini test edemedikleri sitelere erisim yapmamalari ve bu sitelerden kisisel bilgilerini; IBAN, T.C. kimlik numarasi ve isim, soyisim bilgilerini girerek alisveris yapmamalari konusunda uyariyoruz. Ayrica vatandaslarimizin tanimadiklari kisilerden gelen mesaj içeriginde bulunan linklere tiklamamalari gerekiyor. Vatandaslarimizin Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal paylasim sitelerinden tanidiklari veya tanimadiklari kisilerden kazanç vaadiyle gelen mesajlara itibar etmemeleri gerekir. Mesaj atan hesap tanidigi bir kisi ise arkadasina ulasarak, mesaji kendisinin atip atmadigini teyit etmesi, eger kendisinin atmadigini ögrendiyse akabinde gerekli islemleri yapmasini önemle rica ediyoruz” dedi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü’nde görevli polis memuru Gözde Doru da, yaklasik 17 kisiyi bilgilendirdiklerini söyleyerek, “Gençlerimizi ve 25 yasin üstündeki vatandaslarimizi, özellikle anne ve anne adaylarimizi UYUMA aplikasyonumuz hakkinda bilgilendirerek, madde bagimliligi ile mücadele ve bunlarin tedavi merkezleri hakkinda bilgiler veriyoruz. Narkotik Suçlarla Mücadele Baskanligimizin gelistirmis oldugu NARKO Rehber, En Iyi Narkotik Polisi Anne, NARKO Gençlik ve NARKO Nokta projelerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. 2023 yili içerisinde 17 bin vatandasimiza bu projelerimizle ulasmis bulunmaktayiz. Kisinin madde bagimlisi olmadan bagimliliginin önlenmesi ve erken müdahale edilmesi hayat kurtarir. Bu sebeple gerçeklestirdigimiz bütün kamu kurum kuruluslarinda, özel kuruluslarda, okullarda, ögretmen ve ögrenci velilerine gerçeklestirmis oldugumuz En Iyi Narkotik Polisi Anne ve NARKO Rehber önleme faaliyetlerimiz tüm hiziyla devam ediyor. Önleme faaliyetlerimiz sayesinde uyusturucu ile mücadele etmis ve madde bagimliliginin önüne geçmis bulunuyoruz. Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügümüz operasyonel faaliyetlerine ve önleme çalismalarina 24 saat kesintisiz devam etmektedir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA