Kirikkale'de Gece Yarisi Gaz Kokusu Panigi

Kirikkale’de gece yarisi sehri etkisi altina alan gaz kokusu vatandaslari tedirgin etti. Belediyeden yapilan açiklamada da gaz kokusunun TÜPRAS rafinerisinden kaynaklandigi belirtildi.

Kirikkale'de Gece Yarisi Gaz Kokusu Panigi
Kirikkale’de gece saatlerinde sehir genelinde hissedilen gaz kokusu vatandaslari tedirgin etti. Vatandaslari rahatsiz eden gaz kokusu rüzgarin da etkisiyle birçok mahalleye yayildi. Bazi vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Sehri etkisi altina alan kokuyla ilgili vatandaslar, sosyal medya hesaplarindan yaptigi ilginç yorumlarda, "Havaya uçacagiz, nefes alamiyoruz, insallah zehirlenmeyiz" ifadeleri kullanildi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü tarafindan kokunun kaynagina yönelik çalisma baslatildi. Kirikkale Belediyesi de, kokunun kaynagi ile ilgili açiklama yapti. Gaz kokusunun TÜPRAS Kirikkale Rafinerisindeki dolum tesislerinden kaynaklandigi belirtilen açiklamada, rüzgarin da etkisiyle kokunun sehrin bazi bölgelerinde hissedildigi aktarildi.

Gaz kokusunun arabasindan geldigini sanan Ersin Gökçe, "Arabayla gidiyordum sonra klimayi açtim agir bir gaz kokusu gelmeye basladi.

’Arabada sikinti mi var?’ diye arabayi kenara çektim. Arabanin sagina, soluna, altina bakiyorum motor kaputunu açtim herhangi bir sey yok. Sonra disaridan agir bir koku bastirmaya basladi.

Sehirde gaz kokusu var ama çok rahatsiz edici. Yetkililer önlem almasi gerekiyor" diye konustu.

Ticari taksi soförü Ramazan Kota ise, "Sehirde yogun bir gaz kokusu var. Bende de astim var. Nefes darligi bile yasiyorum. Bu devamli oluyor, geçende de yine oldu. bayagi bir stres yasadik" dedi.

Kaynak: İHA