Sultandagi'nda Ahilik Haftasi Kutlandi

Afyonkarahisar’in Sultandagi ilçesinde Ahilik Haftasi düzenlenen çesitli etkinliklerle kutlandi.

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Cengiz Üstün, Sultandagi Oda Baskani Bilal Seker, esnaf temsilcileri, kamu kurumu temsilcileri, siyasi pati temsilcileri, STK’lar, muhtarlar ile vatandaslar, mehter takimi esliginde Anit Meydani’ndan programin yapildigi kapali dügün salonu önüne kadar yürüdü. Törende konusan Üstün, “Ahilik Türkler’in Islamiyet’i kabulünden önce Türk örf ve adetlerinin Islamiyet ile kaynasmaya basladiklarindan itibaren dogan bir Türk gelenegidir, töremizdir. Töremizi yasatacagiz, gelecek kusaklara aktaracagiz.

Bizi biz yapan töre, örf ve adetlerimizi çocuklarimiza çiraklarimiza asilayabildigimizde daha ferah günlerin bizleri bekledigine inaniyorum” ifadelerini kullandi.

Son Osmanli ve Yareni isimli gösteri sonrasi mehteran gösterisinin yapildigi, halk oyunlarinin sunuldugu programda katilimcilara pilav ve ayran ikram edildi.
Kaynak: İHA