Bebek Sahili'nde Cinsel Iliskiye Giren Saniga Tahliye

Istanbul’da Bebek Sahili’nde bir kadinla cinsel iliskiye girdigi gerekçesiyle yargilanan Özgür Kavi için mahkeme tahliye karari verdi.



Bebek Sahili’nde 30 Mayis 2022 tarihinde Carmen Maria T. ile cinsel iliskiye giren Özgür Kavi’nin ‘hayasizca hareketler’ ve ‘beden ve ruh sagligi bakimindan kendini savunamayacak kisiye karsi cinsel saldiri’ suçlarindan yargilandigi davanin görülmesine devam edildi. Istanbul 15. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada müsteki sanik Carmen Maria T. katilmadi. Durusmada tutuklu sanik Özgür Kavi ve taraflarin avukatlari hazir bulundu. Durusmada savunmasi için söz alan sanik Kavi, eski ifadesini tekrar etti ve tahliyesini talep etti.

Saniga tahliye karari

Ara kararini açiklayan mahkeme, sanik Özgür Kavi’nin tutuklu kaldigi süreyi göz önünde bulundurarak yurt disina çikis yasagi ve haftada bir gün imzali adli kontrol sartiyla tahliyesine karar verdi. Mahkeme baskani, saniga adli kontrol hükümlerine uymadigi taktirde tekrardan tutuklanacagini hatirlatti.

Öte yandan Heyet, müsteki sanik Carmen Maria T. hakkindaki yakalama kararinin beklenmesine, yakalandigi takdirde akil hastasi olup olmadigina yönelik raporun alinmasi için akil ve ruh hastaliklari hastanesine yatirilmasina hükmetti.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, Özgür Kavi’nin ’beden ve ruh bakimindan kendini savunamayacak kisiye karsi cinsel istismar’ suçundan 7 yil 6 aydan 15 yila kadar ve ’hayasizca hareketler’ suçundan ise 6 aydan 1 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edilmisti.
Kaynak: İHA