Almanya'da Aralarinda Bir Türk'ün De Bulundugu 85 Tir Soförü Açlik Grevinde

Almanya’da maaslarini alamadiklari ve haksiz yere maaslarinin kesildigini iddia eden aralarinda bir Türk’ün de bulundugu 85 tir soförü açlik grevine gitti.

Almanya'da Aralarinda Bir Türk'ün De Bulundugu 85 Tir Soförü Açlik Grevinde


Almanya’da Polonya Imperia Logistyka sirketine ait 85 tir soförünün Frankfurt ve Darmstadt kentleri arasindaki A5 otoyolu üzerinde bulunan Grfenhausen park yerindeki açlik grevi ülkede büyük yanki uyandirdi. Türk, Özbek, Gürcü, Kazak, Ukraynali ve Azeri soförlerden olusan grev ekibi haklarini alincaya kadar greve devam edeceklerini belirtirken, Türk soför Fatih Yildirim, “Bize ödenmeyen paralarimizi alincaya kadar burada mücadelemize devam edecegiz. Bütün arkadaslarimiz bu konuda hemfikir. Hiçbir arkadasimiz bir yere gitmeyecek. 80 soförüz ve yaklasik 500 bin euro alacagimiz var. Maaslarimizi eksik ve zamaninda ödemediklerinden dolayi problem yasadik. 2 aydir burada grevdeyiz. Herhangi bir kazada olsun, sikintida olsun, hem bizim maasimizdan kesiyorlar hem de sigortadan para aliyorlar” dedi.

Bazi evraklarinin eksik oldugunu ve firma tarafindan gönderileceginin bildirildigini ifade eden Yildirim, “Almanya’da gümrükçüler durdurup, zorla otoparka çekti ve bana 5 bin euro ceza kestiler. Firmaya ‘Bu sizin suçunuz, sizin sorumlulugunuz’ dedim. ‘Niye benim maasimdan kesiyorsunuz’ dedim herhangi bir açiklama yapmadilar. Su anda 85’e yakin araç burada. Türk, Gürcistan, Azerbaycan, Özbekistan, Ukrayna’dan çalisanlarimiz var. 4 gündür açlik grevindeyiz. Firmadan herhangi bir bilgi verilmiyor. Üstelik bu yetmezmis gibi arabalarina el koyduk diye Alman makamlarina bildiriyorlar” seklinde konustu.

Zor surumda olduklarini vurgulayan Yildirim, “Günlük ihtiyaçlarimizi sendikamiz araciligiyla karsiliyoruz. Diger ülkelerdeki soförlerin ailelerine para gönderilmedigi için zor günler yasiyorlar” ifadelerini kullandi.

Greve katilan soförler Polonya Imperia Logistyka sirketiyle sik sik sorun yasadiklarini belirterek durumun yetkililer tarafindan ele alinmasini istedi.
Kaynak: İHA