Toroslar'da Bisikletli Sürüs Ve Arabasiz Gün Etkinligi Yapildi

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, her yil 16-22 Eylül tarihleri arasinda kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftasi’ni, dolu dolu geçiriyor.

Toroslar'da Bisikletli Sürüs Ve Arabasiz Gün Etkinligi Yapildi
“Sehrini Kesfet, Gelecek Enerjini Koru” temasiyla tüm dünyada gerçeklesen kampanyada Toroslar Belediyesi, spor yapmayi, yürümeyi ve bisiklete binmeyi özendirici etkinlikleriyle farkindalik olusturuyor. Saglikli ve sürdürülebilir bir kent yasami için 22 Eylül’e kadar devam edecek hafta çerçevesinde “bisikletli sürüs ve arabasiz gün” etkinligi yapildi. Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi önünde baslayan etkinlikte, belediye personeli ve bisiklet tutkunlari kilometrelerce pedal çevirdi. Arabasiz gün etkinligi için Saglik Mahallesi, trafige kapatildi. Halk oyunlari, tenis, birçok spor ve sosyal aktivitelerin yer aldigi programda, 7’den 70’e herkes hem doyasiya eglendi hem de hareketli bir gün geçirdi. Etkinlikte, bireysel araçlar yerine yaya ve bisikletli ulasima tesvik edildi.

Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, Türkiye Belediyeler Birligi’nin ulusal koordinatörlügünde ve Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu’nun destegiyle sürdürülen kampanya çerçevesinde hafta boyunca belediye personelini, özel bireyleri ve 7’den 70’e herkesi sportif etkinliklerle bulusturduklarini söyledi.

Gelecek nesillere daha saglikli ve yasanilabilir bir kent birakmak için çalistiklarini dile getiren Yilmaz, Avrupa Hareketlilik Haftasi için hazirladiklari etkinliklerin odak noktasinin da sürdürülebilir ulasim çözümleri ve yasam kalitesinin arttirilmasi oldugunu söyleyerek, "Toroslar Belediyesi olarak spora verdigimiz önemi her firsatta gösteriyoruz. Amacimiz, aliskanliklari degistirmek. Yürüyelim, bisiklete binelim, spor yapalim, hareket edelim. 22 Eylül tarihine kadar sürecek etkinliklerimize herkesi davet ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA