Kusadasi Belediyesi Kaçak Yapilasmaya Geçit Vermiyor

Kusadasi Belediyesi kaçak yapilasmaya karsi mücadelesini araliksiz sürdürüyor. Nitelikli tarim arazisi üzerine imar kanununa aykiri olarak yapildigi tespit edilen bir firmaya ait villalarin, ekipler tarafindan yikimina baslandi. Baskan Ömer Günel, “Mevzuata aykiri kaçak ve yasadisi yapilasma faaliyetinde bulunan hiç kimseye kesinlikle en ufak bir ayricalik tanimamiz mümkün degil” dedi.

Kusadasi Belediyesi Kaçak Yapilasmaya Geçit Vermiyor


Kenti muhtemel afetlere hazirlamak amaciyla çalismalarini araliksiz sürdüren Kusadasi Belediyesi, ayni zamanda kaçak yapilasma ile de etkin mücadelesini sürdürüyor. Kusadasi Belediyesi ekiplerince, Kirazli Mahallesi 865 Sokak adresinde bulunan ve 1/1000’lik Kusadasi uygulama imar planinda, nitelikli tarim arazisi olarak görülen alan üzerine ruhsatsiz olarak yapildigi belirlenen villalarin yikimina baslandi. Kusadasi Belediyesi yetkilileri, yaptiklari açiklamada Yapi Kontrol Müdürlügü tarafindan söz konusu insaat alaninin daha önce mühürlendigi, firmaya ise 3194 Sayili Imar Kanunu’nun 32 ve 42’inci maddeleri uyarinca ruhsat alinmasi ve aykiriliklarin giderilmesi konusunda bildirimlerde bulunulmasina ragmen gerekli kriterlerin yerine getirilmedigi belirtildi.

Mevzuata aykiri kaçak ve yasadisi yapilasma faaliyetinde bulunan hiç kimseye kesinlikle en ufak bir ayricalik tanimayacaklarini belirten Baskan Günel, “Kusadasi Belediyesi olarak 3194 sayili Imar Kanunu’nun ilgili maddeleri geregince tespit edilen aykiriliklara yasal islem uygulama konusunda kararliyiz. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyecegiz. Yapi Kontrol Müdürlügümüze bagli ekiplerimiz saha denetimleri ile kanuna aykiri olan yapilasmaya karsi çalismalarini araliksiz sürdürecek” dedi.

Kaynak: İHA