Karadeniz Degil Yozgat Açiklamasi Mese Agacinin Üzerine Yaptigi Evler Dikkat Çekiyor

Karadeniz Bölgesi’nde siklikla görülen agaç evlere bu kez Yozgat’ta rastlandi. Çekerek ilçesine bagli Kayalar köyünde mese agaçlarinin üzerine insa edilen 6 metre yükseklikteki tek odali iki ev, görenlerin ilgisini çekiyor.

Karadeniz Degil Yozgat Açiklamasi Mese Agacinin Üzerine Yaptigi Evler Dikkat Çekiyor
Emekli olduktan sonra Istanbul’un stres ve yogunlugundan kaçmak için esi ile birlikte memleketi Yozgat’in Çekerek ilçesine bagli Kayalar köyüne dönüs yapan Sükrü Öçal, köyünde kendi arazisine mese agaçlarinin üzerine kurdugu iki ahsap evde zaman geçirerek huzur buluyor. Gençlik yillarinda agaç evde yasamanin hayalini kuran Sükrü ve Fikriye Öçal çifti, hem gelen misafirleriyle agaç evde hosça vakit geçiriyor hem de hayallerine 38 yil sonra kavusmanin mutlulugunu yasiyor. Köylerinde çiftçilikle ugrasan Öçal çiftinin evinin manzarasi da içinde kalanlari kendine hayran birakiyor. Sükrü Öçal, birini kendisi digerini de esi için yaptigi evlere ulasimi da kisa yoldan teleferik sayesinde gerçeklestiriyor. Karadeniz Bölgesi’nde siklikla görülen agaç evlere ilçe halki da yogun ilgi gösteriyor.

"Karadeniz’e özendim"

Karadeniz Bölgesi’ndeki evlere özenerek köyünde iki adet agaç üzerine ahsap ev yaptigini anlatan Sükrü Öçal, “Istanbul’da ikamet ediyordum, emekli olduktan sonra memleketime döndüm. Kalan ömrümüzü burada geçirmek istiyorum, burada agaç üzerine ev yaptim. Çocukluktan beri hayalim vardi. Onu da gerçeklestirdim. Esimle birlikte burada oturuyoruz, vakit geçiriyoruz. Burada bahçe isleriyle ugrasiyoruz. Çiftçilik yapiyorum, aricilikla ugrasiyorum. Ben burada Karadeniz’e özendim, böyle bir agaç evi yaptim bahçeye findik, ceviz diktim. Bunlarla ugrasacagim, bundan sonraki zamanimi bu islerle geçirecegim” dedi.



"Bu ev 10 kisiyi misafir edebiliyor"

Esiyle daha mutlu olmak için memleketlerine dönüs yaptiklarini söyleyen Fikriye Öçal ise, “Çocuklarimiz gurbetteler, biz de burada hayatimizi yasamaya basladik. Esim emekli oldu, hayatimizdan memnunuz. Bu ev 10 kisiyi misafir edebiliyor, çayimizi içiyoruz, yemegimizi yiyoruz. Esimle oturup sohbet ediyoruz burada. Tüm herkese tavsiye ediyorum böyle bir evi, herkes köyüne gelsin, biz çok mutluyuz hayatimizdan” seklinde konustu.

Agaç üzerindeki evde misafirlige gelen Muammer Sahin de, “Burada temiz havada yemegimizi yiyip çayimizi içiyoruz. Agaç evde zaman geçiriyoruz, es dostla sohbet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA