Karabag'da Rus Baris Gücü Askerlerine Saldiri

Rusya Savunma Bakanligi, Karabag’da devriye görevi yapan Rus Baris Gücü birligine ait araca silahli saldiri düzenlendigini ve saldirida hayatini kaybeden askerler oldugunu duyurdu.

Karabag’da Rus Baris Gücü devriyesine saldiri düzenlendi.

Rusya Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Dzhanyatag köyü bölgesindeki gözlem noktasindan dönen Rus Baris Gücü birliginin bulundugun araca silahli saldiri düzenlendigi aktarilarak, saldirida araçta bulunan askerlerin hayatini kaybettigini duyuruldu.

Saldiri sonrasi Rus ve Azerbaycan taraflarin olay yerinde çalisma yürüttügü aktarilan açiklamada, “Sorusturma makamlarinin Rus ve Azerbaycanli temsilcileri, olayin tüm kosullarini açikliga kavusturmak için olay yerinde çalisiyor” ifadeleri kullanildi. Saldirida kaç askerin hayatini kaybettigine iliskin bilgi paylasilmadi.

Azerbaycan’dan Rusya’ya taziye mesaji

Rusya Savunma Bakanligi’nin ardindan açiklama yapan Azerbaycan Savunma Bakanligi ise, olayla ilgili sorusturmanin Azerbaycan ve Rusya’nin ilgili makamlarinin isbirligi içinde yürütüldügünü aktararak, “Rusya Savunma Bakanligi liderligine, Rus Baris Gücü Komutanligina, ölen askerlerin ailelerine ve yakinlarina en derin bassagligi dileklerimizi iletiyor ve sabir diliyoruz” denildi.
Kaynak: İHA