Aydin'da Meslek Lisesi Ögrencilerine 'Girisimcilik' Semineri

Aydin’da girisimcilik ruhuyla son yillarda dikkatleri üzerine çeken ve açtigi kurslarla gündem olan Belgesem Operatör Yetistirme Kurumunun kurucusu Okan Sezgin, meslek liselilerle bir araya geldi. Ayni zamanda Meslek Lisesi mezunu olan Okan Sezgin, gelecegin meslek erbaplarina girisimciligin önemini anlatti.

Program dahilinde Aydin Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi, Aydin Anadolu Teknik Lisesi ve Çiraklik Egitim Merkezi’nde gerçeklestirilen ‘girisimcilik’ seminerlerinde Okan Sezgin, sanayide kurdugu is yerinin yani sira bugün 19 ayri bransta egitimler veren ‘Belgesem Is ve Tarim Makineleri Operatör Yetistirme’ kurslarinin bu günlere nasil geldigini anlatti.

“Hayallerinizden vazgeçmeyin”

Bilgiye sahip olup bunu girisimcilik ruhu ile birlestirenlerin asamayacagi engel ve gerçeklestiremeyecegi hayal olmadigini belirten Okan Sezgin, bugünkü is hayatindaki ulastigi noktaya iliskin plan ve hayalleri Meslek Lisesi siralarinda yaptigini belirtti.

Gelismis ve sanayide söz sahibi olan pek çok ülkede gençlerin yetenegine uygun sekilde yetistirildigini belirten Sezgin, “Maalesef ülkemizde en basarili çocuklarin süper liselere lise sonrasi en basarili olanlarin ise tip fakültelerine gittigi gibi toplum üzerinde yanlis bir algi var. Oysa gelismis ülkelerde durum hiç de böyle degil. Su unutulmamalidir ki, herkesin kendine özgü yaradilistan gelen bir yetenegi vardir. Meslek liseleri de aslinda bu yeteneklerin ortaya çikarilarak kisinin ve ülkenin menfaatine kullanilmasina giden yolun baslangicidir. Bugün üniversite mezunu olup is arayan binlerce kisi ile karsilasabilirsiniz ama çiraklik egitimden ya da meslek lisesinden mezun olup ‘altin bilezik’ diye adlandirdigimiz meslegini eline almis kisilerin is aradigini görmezsiniz” diyerek meslek liselerinin ve küçükten meslek edinmenin öneminden söz etti.

Oldukça sicak ve samimi bir ortamda devam eden girisimcilik seminerinin soru ve cevap bölümünde sevdigi isi yapan kisilerin isini yaparken aldigi keyfin yaninda kazancinin da degerlendirildigi seminerde isin ekonomik boyutlari da konusuldu. Bugün hekimligin de tamirciligin de avukatligin da bir meslek oldugunun unutulmamasi gerektigini kaydeden Okan Sezgin, hangi meslek olursa olsun isini iyi yapanin daha çok kazandigini bugün sanayide isinin ehli bir tamircinin pek çok hekimden daha fazla para kazandigini da belirterek “Sevdiginiz isi yapin. Hayallerinizden vazgeçmeyin” dedi.

Kaynak: İHA