Avcilar'da IBB'nin Çalismasi Sirasinda Dogalgaz Borusu Patladi Açiklamasi Mahalleli Büyük Panik Yasadi

Avcilar’da, Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin (IBB) otopark ve meydan düzenlemesi çalismalari sirasinda dogalgaz borusu patladi. Patlama sesi ve kokunun yayilmasiyla panik yasayan vatandaslar, binalari bosaltti.

Avcilar'da IBB'nin Çalismasi Sirasinda Dogalgaz Borusu Patladi Açiklamasi Mahalleli Büyük Panik Yasadi
Olay, saat 08.30 siralarinda Avcilar Namik Kemal Caddesi üzerindeki IBB’nin otopark ve meydan düzenlemesi çalismalari sirasinda meydana geldi. Iddiaya göre, otopark ve meydan düzenlemesi için yapilacak temel atma töreninin hazirliklari sirasinda çalisanlar dogalgaz borusunu patlatti. Patlamayla birlikte büyük bir gürültü duyulurken, mahalleye gaz kokusu yayildi. Koku nedeniyle panik yasayan vatandaslar kendi imkanlariyla binalari bosaltti. Ihbar üzerine polis, itfaiye ve dogalgaz ekipleri mahalleye sevk edildi. Olay yerine gelen polis, caddeyi yaya ve araç trafigine kapatti. Dogalgaz ekipleri ise yaklasik yarim saatlik çalismanin ardindan dogalgazi kesti. Dogalgazin kesilmesiyle polisler yolu trafige açarken, ekipler inceleme yapti.

Kokuya uyandiklarini belirten Müfit Kotan isimli vatandas, “Burada yarim saattir dogalgaz patlagi var. Aradik ekipleri, geldiler müdahale ettiler ama herhalde büyük bir patlak. Santiyenin kazisi sirasinda biz kokuya uyandik. Kendimiz evden çiktik, 3-4 tane bina yan yanayiz, bosalttik” dedi.

Kaynak: İHA