Ucuzlayan Balik Kapis Kapis Satildi

SAMSUN – Samsun’da balik fiyatlari ucuzlayinca vatandaslar balik almak için birbiriyle yaristi.

Ucuzlayan Balik Kapis Kapis Satildi
Son birkaç sezonda oldugu gibi bu sezon da cömert yüzünü gösteren Karadeniz, balikçi tezgahlarinin senlenmesine neden oldu. Karadeniz’in yildizi hamsi bu sezon bolca çikarken, mezgit ve istavritte de bollugun yasanmasi hem vatandasin hem de balik saticilarinin yüzünü güldürdü. Yakin zamanda kilosu 70 TL’den satilan hamsinin kilosunun 40 TL’ye düsmesi de tezgahtaki baliklarin biranda tükenmesine neden oldu.

“Baliklar çok güzel görünüyor, bu sezon ilk kez balik alacagim”

Baliklar çok güzel göründügü için mezgit almaya karar verdigini belirten Ali Kul, “Bu sezon ilk kez balik alacagim. Insallah güzel çikar. Bugün baliklar çok güzel. Hamsi tam bana göre degil ama mezgit oldukça güzel duruyor. Fiyati da 50 TL. Kirmizi et ve tavuga göre balik fiyatlari oldukça uygun. O yüzden biz de bugün balik alacagiz” dedi.

Fiyatlar ucuz oldugu için baliga ragbet oldugunu ifade eden Yilmaz Kaya, “Baligin boyu da fiyatlari da oldukça güzel. Bir kalabalik var. Fiyatlar ucuz olunca vatandaslar oldukça ilgi gösterdi. Biz de fiyati uygun diye geldik. Ben de mezgit alacagim” diye konustu.



“Fiyatlari gören vatandaslar baliga hücum ediyor”

Uygun fiyatlar nedeniyle baliga ragbetin arttigini belirten balik saticisi Onurcan Köse, “Vatandas baligi özlemisti, bolca balik geldi. Hamsi 40, mezgit 50, istavrit de 60 TL. Vatandas bu fiyatlar karsisinda nasil izdihamda bulunmasin. Tavugun kilosu 60 TL, kirmizi etin kilosu 400 TL, hamsinin kilosu ise 40 TL. Kalabalik ortada. Alan, en az 2-3 kilo balik alip gidiyor. Hafta sonundan beri baliga yogun ilgi var. 2 gündür ögle saatlerinde tüm baligi satmis oluyoruz. Bugün de hafta basi, hamsi de 70 TL’den 40 TL’ye düstü. Fiyatlari gören vatandaslar baliga hücum ediyor. En pahali baligimiz bile etten daha ucuz” seklinde konustu.

Ayrica Samsun’da somon 80, levrek 140 ve çipura 160 TL’den satisa sunuluyor.
Kaynak: İHA