Nigde'de Çocuklar Zeka Oyunlari Parkuru Ile Hem Ögrendi Hem Eglendi

Nigde’de ögrenciler, "Sokaklar, Zeka Oyunlari Parkuru ve Macera Maratonuna Dönüsüyor Projesi" çerçevesinde parka kurulan oyun alanlarinda eglenceli vakit geçirdi.

Nigde'de Çocuklar Zeka Oyunlari Parkuru Ile Hem Ögrendi Hem Eglendi


Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Çocuk Haklari Komitesi ve Il Milli Egitim Müdürlügü is birligiyle hazirlanan proje çerçevesinde, Kizilelma Parki’na kurulan alanda, kuyu, duvar, kanca, zigzag, bilardo, puzzle, hendek, alengir, koridor, teke tek, katamino, renk, doku, parkur ve uzak dogu gibi oyunlar oynayan çocuklar eglenerek ögrendi. Parkuru ziyaret eden Vali Cahit Çelik, AK Parti Nigde Milletvekili Cevahir Uzkurt, Belediye Baskani Emrah Özdemir, AK Parti Nigde Il Baskani Mustafa Özdemir, çocuklarla oyun oynadi, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Umut Zeybek’ten proje ile ilgili bilgi aldi. Çocuklara sadece akademik degil ayni zamanda sosyal hayatta da basarili olabilecekleri imkanlar sunulmasi gerektigini kaydeden Vali Cahit Çelik; "Bu hafta bu parkta bundan sonraki süreçte de sehrimizin farkli parklarinda çocuklarimizi hem dogayla bütünlestirecegiz hem de onlara sokaklarda oynamalari konusunda imkan saglayacagiz. Bildiginiz gibi günümüzdeki en önemli sorunlardan bir tanesi çocuklarin dijital bagimliligi. Bu projenin de bu anlamda ciddi bir katki saglayacagini düsünüyoruz. Çocuklarimiz sabahtan aksama kadar telefonun tabletin basinda degil ayni zamanda parklarda oynasinlar, dogayla bütünlessinler. O anlamda güzel bir aktivite oldu. Emegi geçen Aile Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’ne tesekkür ederim" dedi.

AK Parti Nigde Milletvekili Cevahir Uzkurt ise; "Bizlerin çocuklugunda oynamis oldugu oyunlarin modern versiyonlarinin bir arada oldugu çocuklarimizi bir nebze de olsa dijital bagimliliktan kurtaracak bir oyun alanindayiz. Çocuklarimizin sosyallesmesi, dogayla iç içe olmasi ve birbirleri ile etkilesimi saglayan oyunlar oynamalari açisindan son derece güzel" ifadelerini kullandi.

Oyun alani baska çocuklarin da kullanimina sunulmasi için belli zamanlarda farkli mahallelerde de kurulacak.
Kaynak: İHA