MSKÜ'de Yüksekögretimde Egitime Erisim Semineri

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Engelli Ögrenci Birimi Koordinatörlügü tarafindan Yüksekögretimde Egitime Erisim: Ögretimsel Uyarlamalar konulu seminer sunumu gerçeklestirildi.

MSKÜ'de Yüksekögretimde Egitime Erisim Semineri
Anadolu Üniversitesi Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Ergenekon tarafindan gerçeklestirilen seminere, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Sülün ve engelli ögrenci danismanlari katildi.

Açilis konusmasinda Engelli Ögrenci Birimi Koordinatörü Dr. Ögretim Üyesi Candan Hasret Sahin, herkesin engelli adayi olmasa bile engellilerin haklarina saygili olmayi temel ilke edinmesi gerektigini ve egitim hakkinin engelli olsun ya da olmasin herkesin en temel yasal hakki oldugunu ifade etti.

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Sülün, Engelli Ögrenci Birimi Koordinatörlügü ile is birligi içinde çalisan 40 Yüksekokul ve Fakültede 47 engelli ögrenci danismaninin bulundugunu belirterek engelli ögrenci danismanlari sayesinde engelli ögrencilerin egitim ögretim faaliyetlerinden en üst düzeyde yarar saglandigini ifade etti.

Düzenlenen seminerin engelli ögrencilere sunulan hizmetlerin niteligini arttirmasi noktasinda son derece önemli oldugunu belirtti.

Prof. Dr. Ergenekon ise engelli bireylerin yasamis olduklari yalnizlik, dislanmislik ve yabancilik duygularini seminere katilanlarin deneyimlemesini saglayarak, Mugla Sitki Koçman Üniversitesinde en çok bulunan engel türlerine göre engelli ögrencilerin egitim hakkindan adaletli bir sekilde yararlanabilmesi için neler yapilabileceginden söz etti.
Kaynak: İHA