Meksika'nin Kapadokya Fahri Konsoloslugu Açildi

Meksika’nin Kapadokya Fahri Konsoloslugu, düzenlenen resepsiyon ile açildi. Nevsehir’in Ürgüp ilçesine Bagli Ortahisar beldesinde düzenlenen açilis kokteyline Meksika’nin Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinezy Hernandez, Nevsehir Valisi Ali Fidan, protokol üyeleri, belediye baskanlari ve çok sayida davetli katildi.

Meksika'nin Kapadokya Fahri Konsoloslugu Açildi
Meksika’nin Kapadokya Fahri Konsolosluguna atanan Turizmci Yavuz Demir düzenlenen programda yaptigi konusmada, “Kapadokya hepimizin bildigi gibi özel bir cografya. Sayisiz medeniyetin yasadigi, iz biraktigi essiz bir bölge. Bir yatirimci ve is adami olarak farkli sektörlerde bulunuyoruz. Bulundugum sektörler içinde en anlamli olani turizm. Turizm sektörü diger alanlardan farkli olarak, insan temasinin ön plana çiktigi özel bir sektör. Her insan bir dünya felsefesi ile farkli ülkelerden tanistigim misafirler ile sohbet etmenin, iletisim kurmanin, dost kalabilmenin çok degerli oldugunu anladim. Yillar içerisinde çok sayida Meksikali misafirimiz oldu. Meksikalilar da ayni Türk insanimiz gibi samimi, sicak ve heyecanli. Bu süreçte sayin Büyükelçi büyük bir nezaket göstererek Meksika’nin Nevsehir, Kayseri, Nigde ve Aksaray illerini kapsayan Kapadokya Fahri Konsoloslugunu sahsima teklif etti. Bir kültür hazinesi olan Kapadokya’dan Amerika Birlesik Devletlerinin ve Meksika kültürünün ve Meksika insaninin temsilcisi olmanin verdigi sorumlulugu kusursuz bir sekilde yerine getirecegimi bilmenizi isterim. Görevim süresince iki ülke arasindaki iliskilerin daha ileri gitmesi için gayret edecegim” dedi.

Meksika’nin Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinezfy Hernandez de, "Kapadokya bölgesinin Dünya Mirasi statüsünde olmasi nedeniyle, Türkiye ve Dünyadaki öneminin bilincinde olan Meksika hükümeti Kapadokya’da Fahri Konsolosluk kurulmasi islemlerini baslatmis ve Yavuz Demir’i Fahri Konsolos olarak atamistir. Bu nedenle seçkin Türk yetkililerin ve Meksika toplumunun, dostlarin ve özel misafirlerin huzurunda kendisini Meksika’nin Nevsehir Fahri Konsolosu olarak atandigi emaneti kendisine teslim etmekten mutluluk duyuyorum. Kendisi Nevsehir’in yani sira Kayseri, Aksaray ve Nigde illerinde de etkin olacaktir” seklinde konustu.

Programda konusan Nevsehir Valisi Ali Fidan da, yapilan bu atamanin her iki ülke açisindan da hayirli olmasi temennisinde bulundu. Vali Fidan, "Iki ülke arasinda gelismekte olan iliskilerin daha da ileri götürülmesi için çok faydali olacagina inaniyorum. Ikili iliskilerin hem turizm alaninda hem de ekonomik alanda gelisecegine inaniyorum” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan her iki ülkenin milli marslari söylendi. Program sonrasinda Meksika halk dansi gösterisi sunuldu.
Kaynak: İHA