Bakan Ersoy, Tamer Karadagli Ve Tan Sagtürk Ile Bir Araya Geldi

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Baskent Kültür Yolu Festivalleri çerçevesine Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sagtürk ile bir araya geldi.

Bakan Ersoy, Tamer Karadagli Ve Tan Sagtürk Ile Bir Araya Geldi
Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Baskent Kültür Yolu Festivalleri çerçevesinde açiklamalarda bulundu. Bakan Ersoy festival hakkinda bilgi vererek, “Kültür yolu festivallerinin baskent ayagi ile devam ediyor. Bu sene 11 sehrimizde bu etkinlikleri düzenliyoruz. Festival yolculuguna 2021 yilinda baslamistik. Geçen sene festivale dahil edilen sehir sayisini 5’e çikarmistik. Bu sene de 6 sehir daha ilave ederek 11 sehirde festivallerimizi gerçeklestiriyoruz. Bu seneki yolculugumuz 5 Agustos’ta Nevsehir’de basladi.

Ilk gelen rakamlar oldukça sevindirici. Ilk etapta bu 4 sehrimizde bin 700’den fazla etkinligi 4 binden fazla sanatçimizin katilimi ile gerçeklestirdik. 4.7 milyon sanatsever bu etkinliklere katildi.

Bu festivallere her yil 5 sehri ilave ederek 2028 yilinda 35 sehirde festivallerimizi gerçeklestirmek istiyoruz. Bu sene 100 gün sürecek bir festival silsilesinden bahsediyoruz. Önümüzdeki sene ise 1 Nisan’da baslayip Kasim ayi sonuna kadar sürecek 8 aylik bir festival maratonundan bahsediyor olacagiz” ifadelerini kullandi.

“Ahsap camiler ile ilgili UNESCO Kalici Mirasi için çalismamiz var”

Ahsap camiler için UNESCO’ya basvuru hazirligi oldugunu belirten Bakan Ersoy, “Gordion Antik Kenti UNESCO’daki 20’nci kalici mirasimiz olarak yerini aldi. Bir dosyamiz daha var. Ülkemizde çok fazla degerler var. UNESCO Kalici Miras dosyalari çok dikkatle hazirlanmasi gereken dosyalar. Birkaç yil süren çalismalar gerekiyor. Çünkü listeleri verdiginiz zaman yedek liste verme sansiniz yok. Dosyalar girdigi zaman sonucu almasi gerekiyor. Gordion’da bunu hak eden bir yerimizdi ve dosya pozitif sonuçlandi. Bir dosyamiz daha var çok yogun çalistigimiz. Ahsap camiler ile ilgili. Simdilik bu kadarini söyleyeyim. Camiler açisindan eger olumlu sonuç alirsak ilk kez camiler UNESCO tescili almis olacak. Bu yüzden umutluyuz” seklinde konustu.



Bakan Ersoy Tamer Karadagli ve Tan Sagtürk ile bir araya geldi

Bakan Ersoy, Senfoni ile Neset Ertas Türkülerini gösterileri öncesinde atamalari yapilan Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sagtürk ile bir araya geldi. Müdürler ile kamera karsisina geçen Bakan Ersoy, “Etkinlige katilmadan önce biliyorsunuz kültür sanat kurumlarimiza yeni atamalar gerçeklestirdik. Kendilerinden çok büyük beklentilerimiz olan Tamer Karadagli ve Tan Sagtürk ile süreci degerlendirme firsati da yakalayalim dedik. Biraz erken geldik. Kültür sanat adina nasil farkindalik olusturabiliriz, etkinliklerimizi ne kadar daha kuvvetli ve genis kitlelere yayilmasini saglayabiliriz degerlendirmesini yaptik. Iki arkadasimizdan da bizim ve toplumumuzun beklentisi çok fazla” diye konustu.

Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügüne atanan Tamer Karadagli ise, “Bizler de bir iddia ile geldik. Sayin Tan Sagtürk ile biz kardes kurumlariz ve birlikte çok güzel islere imza atacagimizdan hiç kuskumuz yok. Sayin bakanimizin bizlere destegi inanilmaz. Bizlerde o destegi verdigi güçle daha cesur ve daha kararli adimlar atip ülkemizi en iyi sekilde temsil edecegimizi umuyorum. Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügü birçok insanin hayal ettigi bir sey. Ben hayal etmemistim açikçasi. Bazen en hayal etmediginiz seyler olur. Bu çok büyük bir sorumluluk ve ben de bu sorumlulugun farkindayim. Artik sadece Tamer Karadagli olarak degil bir kurum kimligi ile hareket etmeye gayret ediyorum ve kurumum için elimden gelen ne varsa yapmak için ugrasiyorum” ifadelerini kullandi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sagtürk ise basin mensuplarina “Biliyorsunuz ben bale sanatçisiyim. Yaklasik 40 senedir meslegin içeresindeyim. Türkiye’nin bir çok bölgesinde bu meslegi sevdirmek için hayatimi adadim ve birkaç çocuga sevindirebildiysem ne mutlu bana. Son derece sorumluluk gerektiren bir görev. Su anda içimdeki his ise büyük seyler basaracagimiza inaniyorum çünkü hayaller çok büyük, destek te çok büyük. Sevgili Tamer Karadagli ile birlikte meslegimizi tüm ülkemize sevdirebilmek amaciyla yola çikacagiz. Iddiali bir görev ama gece gündüz çalisarak bu isi halledebilecegimizi düsünüyorum” açiklamalarinda bulundu.

Açiklamalar sonrasinda vatandaslar Bakan Ersoy’a ve Tamer Karadagli’ya ilgi gösterdi. Bakan Ersoy ve Karadagli vatandaslar ile sohbet edip fotograf çektirdi.

Festival çerçevesinde düzenlenen etkinligi Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Tan Sagtürk birlikte izledi.

Ankara’da düzenlenen etkinlikler 1 Ekim’e kadar devam edecek. Festivalde vatandaslar konser, etkinlik, dijital sergi, sergi ve çocuk etkinliklerine katilabilecek.
Kaynak: İHA