Yenilik Partisi Baskani Yilmaz'i Biçaklayarak Yaralayan Sanik Hakim Karsisinda

Yenilik Partisi Genel Baskani Öztürk Yilmaz’i biçaklayarak yaralayan ve hakkinda "kamu görevlisini kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan 20 yila kadar hapis talep edilen sanik hakim karsisina çikti.

Yenilik Partisi Baskani Yilmaz'i Biçaklayarak Yaralayan Sanik Hakim Karsisinda
Ankara 11. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya, tutuklu sanik Serhat Koçu ile taraf avukatlari katildi.

Iddianamenin okunmasi sonrasi savunmasi dinlenilen sanik Koçu, üzerine atili olan öldürmeye tesebbüs suçunu reddetti. Sanik, açiklamalari nedeniyle Yenilik Partisi Genel Baskani Öztürk Yilmaz’a sinirlendigini, fakat öldürme kastinin bulunmadigini söyledi.

Olay gününü anlatan sanik Koçu, Yilmaz’i söylemleri nedeniyle biçakladigini söyleyerek, "Istanbul’dan Ankara’ya geldigimi ve genel baskanla tanismak istedigimi söyledim. Içeriye aldilar beni. Bekleme salonunda 15-20 dakika bekledim, sonra Öztürk Yilmaz beni içeri davet etti. Nasil yardimci olabilecegini sordu. Muhabbet ettik. Istanbul’da ikamet ettigim yerde siyasetle ilgili gençler varsa yönlendirmemi istedi. O esnada sinirim geçmisti. Tam ayriliyordum, ona sesli bir mesaj geldi. Gelen mesajda bir kadin, ’Siz nasil çalisiyorsunuz? Gittigim her yer duvar, kapilar açilmiyor’ dedi.

Bunun üzerine Yilmaz görevliyi çagirdi. Ona, ’Benim telefonlarima bakmayabilirsiniz ama hasa Allah bir yana, bunlarin telefonlarina cevap vereceksiniz’ dedi.

Allah’i bir tarafa birakip bunlara cevap vereceksiniz deyince sinirlendim, kendime hakim olamadim. Sol elimle Yilmaz’in boynunu yakaladim. Cebimden biçagi çikarip sag bacagina 2-3 kez sapladim. Yilmaz’i yere biraktim ve uzaklastim" dedi.

Sanik Koçu, yasanan olay sonrasi polise teslim olmayi düsündügünü fakat Istanbul’daki ailesiyle vedalasmak istedigi için Istanbul’a gitmeye çalistigini söyledi.

Sanik, yolda polisin otobüs görevlilerini aramasi üzerine muavinin yanina gidip durumu anlattigini ve Bolu’da güvenlik güçlerine teslim oldugunu iddia etti.

Beyanlarin ardindan görüsü sorulan savci, tutukluluk halinin devamini talep etti. Ara karari açiklayan mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina hükmederek, durusmayi 7 Aralik’a erteledi.

Durusma sonrasinda Ankara Adliyesi önünde gazetecilere açiklama yapan Öztürk Yilmaz, eylemin öldürmeye yönelik oldugunu söyledi.

Mahkeme heyetini elestiren Yilmaz, reddi hakim talebinde bulunacaklarini da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA