Vatandas Istiyor Baskan Yilmaz Yapiyor

Yildirim Belediyesi, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan rezerv yapi alani olarak ilan edilen Davutkadi Mahallesi’nde yaklasik 21 bin 450 metrekarelik alanda yeni bir kentsel dönüsüm projesinin startini veriyor.

Vatandas Istiyor Baskan Yilmaz Yapiyor
Geçtigimiz yil Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz’a mahallelerinde kentsel dönüsüm baslamasi için talepte bulunan Mümine Alpütrü, muradina erdi. Yüzde 70’i geçen anlasma orani ile Davutkadi Mahallesi’nde kentsel dönüsüm projesi baslatacaklarini belirten Baskan Yilmaz, mahalleliyi ziyaret etti. Yildirim’i yikip yeniden yaparak güzellestirdiklerini ifade eden Baskan Oktay Yilmaz, “83 kadastro parselinin oldugu alanda 96 mevcut bina ve 278 bagimsiz bölümün bulundugu Davutkadi Kentsel Dönüsüm Proje alaninda 249 hak sahibi ile uzlasma görüsmelerimiz tamamlandi. Yüzde 70’in üzerinde bir uzlasi ile çalismalarimiza basliyoruz. Su anda tahliye çalismalari devam ediyor. Onayli imar planinda konut imarli iki yapi adasi ve park alani yer alan proje alaninda iki ayri konut imarli yapi adasinda olacak sekilde toplamda 7 adet blok, 238 bagimsiz bölüm bulunacak. 3 bin 925 metrekarelik yesil alani da bölgeye kazandirmis olacagiz. Yildirim Belediyesi olarak yaptigimiz dönüsüm çalismalarinin ayirt edici bir özelligi var. Biz dönüsümle birlikte sadece eski binalari yikip yerine yeni binalari yapmakla kalmiyoruz. Tüm dönüsüm projelerini imar uygulamalariyla gerçeklestirildigi için yeni sosyal alanlar kazandiriyoruz. Bu bölgede yaptigimiz çalisma ile hem Ortayol hem Incirli Caddesi’nin genislemesini sagliyoruz hem de yesil alani ilçemize kazandirmis oluyoruz” diye konustu.

Yillarca devam eden plansiz büyüme neticesinde yapboza dönen imar uygulama planlari, mülkiyet sorunlari, tapu problemleri ve çarpik kentlesme yüzünden sorunlari kangrene dönmüs bir Yildirim oldugunu ifade eden Baskan Oktay Yilmaz, “Özellikle Bursa gibi deprem kusaginda yer alan sehirler için kentsel dönüsüm, ertelenemeyecek ve zaman kaybedilemeyecek kadar hayati öneme sahip bir konudur. Bursa gibi sanayinin de etkisi ile hizli ve plansiz büyüyen kentlerde, günümüz sehircilik anlayisiyla uyusmayan yasam alanlari ortaya çikarken sehirlerin içerisinde de çöküntü bölgeleri olustu. Bu yapilasmalar her seyden önce insan hayatini riske atiyor. Evlerimizin birer mezara dönüsmemesi için kentsel dönüsüm bir zorunluluktur diyoruz. Imar uygulama planlarina kalici çözüm getirerek Yildirim’da hizmetin önündeki en büyük engeli kaldirdik. Yildirim’i gelecege tasiyacak imar uygulama planlarini hayata geçiriyor, mülkiyet ve tapu sorunlarini çözüyoruz. 2023 yilinda 10 bin vatandasimiza tapularini dagittik.Yil sonuna kadar 40 bin insanimiza tapu verecegiz” dedi.

Davutkadi Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesi hak sahibi Mümine Alpütrü, “Bu mahalle benim dogup büyüdügüm mahalle. Komsularimizla birlesip kentsel dönüsüm olabilir mi acaba diye baskanimiza müracaat ettik. Baskanimiz bizi kirmadi. Bölgede incelemelerde bulundu ve talebimize olumlu cevap verdi. Insallah yakinda burada yeni bir yasam baslayacak. Mahallemiz güzellesecek” diye konustu.

Kaynak: İHA