SBB'den Ilçelere Is Makinesi Takviyesi

Samsun Büyüksehir Belediyesi (SBB), 17 ilçenin yol yapim, bakim ve onarim çalismalarinda kullanilmak üzere satin aldigi is makinelerini teslim alarak ilçelere gönderdi. Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, yeni alinan is makinelerinin ilçelerde daha hizli hareket etme imkani saglayacagini söyledi.

SBB'den Ilçelere Is Makinesi Takviyesi
Samsun Büyüksehir Belediyesi, araç filosunu yenileyerek genisletmeye devam ediyor. 2021 ve 2022 yillarinda is makinesi, kamyon, otobüs ve binek grubunda satin alinan 412 araçlarla 5 kat verimlilik saglayan Büyüksehir Belediyesi, bu yil basinda gelen 76 vasitayla araçla filosunu 488’e çikardi. Satin alma islemi öncesinde ihtiyaçlar dogrultusunda tespit edilen araçlarin teknik özelliklerini, performanslarini ve maliyetlerini tüm detaylariyla tek tek inceleyen Makine Ikmal Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi, gerçeklestirdigi piyasa arastirmalariyla en uygun olanlari belirliyor.

52 milyon TL degerindeki 30 tonluk 3 paletli ekskavatör, 50 tonluk 1 paletli ekskavatör, 20 tonluk 2 lastikli yükleyici kepçe ve 30 kisilik 4 otobüsü geçen ay Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi’na bagli Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) düzenlenen törenle hizmete alan Samsun Büyüksehir Belediyesi, ilave 8 adet kazici yükleyici, 1 adet paletli dozer, 2 adet 20 tonluk lastikli yükleyici, 1 adet 8x2 ahsap kasa kamyon, 7 adet binek araci (Kapti kaçti) da teslim aldi. Bunlara da 42 milyon TL ödeyen Büyüksehir Belediyesi, is makinelerini ilçelerde çalistirilmak üzere Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi ile Ulasim Dairesi Baskanligi’na, binek araçlari ise Zabita Dairesi Baskanligi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi’na gönderdi.

2023’te is makinesine 300 milyon TL yatirim

1 adet 6x4 çekici, 7 adet 4x2 çekici, 1 adet 30 kisilik otobüs, 7 adet 50 kisilik otobüs, 1 adet panelvan kamyonet, 4 adet 30 tonluk ekskavatör, 8 adet kazici yükleyici, 11 adet 17 kisilik minibüs, 2 adet traktör, 7 adet yari römork ve 1 adet sal kasa araçlarin ise yakin zamanda gelecegi ögrenildi. Teslim alinacak araçlar için de 206 milyon TL ödeyen Büyüksehir Belediyesi, 2023 yilinda araç ve is makinelerine toplamda 300 milyon TL yatirim yapti. Bununla birlikte yil sonuna kadar yenilenen toplam araç sayisi ise 567’ye yükselecek.

“Hizli hareket imkani saglayacak”

Yeniledikleri is makinesi ve araç parkiyla ilgili bilgi veren Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Sehrimizin yol ve içme suyu gibi altyapi sorunlarini büyük ölçüde çözerek sanayide ve turizmde gelecek vizyonuna hazirliyoruz. Yatirim ve hizmet noktasinda halkimizin talep ve ihtiyaçlarin tümünü kaliteden de ödün vermeden yapmaya çalisiyoruz. Baslattigimiz ve tamamladigimiz projelerle Samsun, örnek ve öncü kent haline geldi. Kirsalda yol sorunu kalmayan tek sehir olma sözümüzü yil sonunda tutacak olmanin da mutlulugunu yasayarak, yolumuza devam ediyoruz. Bunu nasil basardik? Tabi ki 3,5 yillik kira bedeline, makinenin kendisini satin alarak yaptik. Ayrica hizmetleri ihale etmek yerine kendi ekiplerimizle çalistik. Tüm ekiplerimizle gece gündüz sahada olmayi sürdürecegiz. Aldigimiz bu is makineleri de bize ilçelerde daha hizli hareket etme imkani taniyacak. Simdiden halkimiza hayirli olsun” dedi.



“Makine parkimiz güçlendi”

Alt ve üst yapi yatirimlarinda kullanilmak üzere satin aldiklari is makinelerinin yapilan çalismalara hiz kazandiracagini söyleyen Makine Ikmal Bakim ve Onarim Dairesi Baskani Savas Kaygusuz, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz göreve geldiginde toplam 300 aracimiz vardi. Eski ve asiri yipranmis olmalarindan dolayi ekonomik degerini yitirmisti. Yedek parça ve servis bakimlari kurumumuza ciddi oranda külfet yüklüyordu. Kiralanan is makineleri de 8 saatten fazla çalismiyordu. Kira fiyatlarinin asiri yükselmesiyle araç parkimizin yenilemesine karar verildi.

Baskanimizin talimatlariyla yaptigimiz titiz çalismalar sonucu 4 yil içinde is makinesi, kamyon, otobüs, binek otomobil olmak üzere aldigimiz toplam 488 araçla makine parkimiz güçlendirildi. Yeni araçlar, ücretsiz servis paketleriyle önemli tasarruf sagliyoruz. Takibini de daha rahat yapiyoruz. Ayni zamanda istedigimiz zaman diliminde kullanabiliyoruz” diye konustu.

Gelecek yeni araçlar da oldugunu belirten Kaygusuz, “8 adet karici yükleyici, 1 adet paletli dozer, 2 adet 20 tonluk lastikli yükleyici, 1 adet 8x2 12 lastikli kamyonumuz geldi. Buna ilaveten gelecek araçlarimizi da önümüzdeki haftalarda teslim alacagiz. Bu araçlar sayesinde belediyemizin tüm birimlerinde çalisma hizi ve performansi yükselecek. Ilçemizdeki altyapi yatirimlarinda daha seri hareket edilecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA