Samsun'da Saç-Sakal Kesim Ücretlerine Yüzde 83 Zam Yapildi

Samsun’da erkek berberlerinin fiyat tarifesinde saç-sakal kesim ücretlerine yüzde 83,3 oraninda zam yapildi. Yapilan zammin ardindan il genelinde 1. sinif berberlerde saç-sakal kesimi yikamali ücreti 120 TL’den 220 TL’ye yükseldi.

Samsun'da Saç-Sakal Kesim Ücretlerine Yüzde 83 Zam Yapildi
Uzun süredir gündemde olan yeni fiyat tarifesi, Samsun Esnaf ve Sanatkarlari Odalari Birligi (SESOB) ile Samsun Berberler Odasi tarafindan yürürlüge konuldu. Yeni tarife ile birlikte Samsun il genelinde 1. sinif berberlerde fiyat tarifesinde saç-sakal kesim ücretlerine yüzde 83 oraninda zam yapildi. Yeni tarife ile birlikte saç kesimi yikamali 150 TL, saç-sakal kesimi yikamali ücreti ise 220 TL’ye çikti.

"Tarifesin altinda veya üstünde tiras yapmanin cezasi, dükkan kapamaya kadar gidiyor"

Yeni tarife hakkinda bilgi veren Samsun Berberler Odasi Baskani Zabit Pilan, “Uzun bir süredir tarifeye zam yapmiyorduk. Su anda da maliyetler yüzde 100’den fazla artmasina ragmen tarifeye hepsini yansitmadik. Eski tarife ile isin içinden çikamiyorduk. Vatandaslarimiza çok sikinti vermemek kaydiyla kendi esnafimizi da nefes alir duruma getirmeye çalisiyoruz. Malzeme fiyatlari, asgari ücret, kira, su, elektrik, dogalgaz gibi temel masraflarimiz çok artti. Bu maliyetler göz önüne alindiginda yaptigimiz zam makul seviyede oldu. Birçok ilin tarifesi bizim yeni tarifenin oldukça üstünde. Her berber, ücret tarifesini müsterilerin görebilecegi yere asmak zorunda. Tarifenin altinda da üstünde de ücret alana ilk seferde 1 asgari ücret para cezasi veriliyor. Ayrica tarifeye birden fazla kez uymayan berberlerin dükkanlarina kapama cezasi da gelebiliyor” dedi.

Berberler yeni tarifeden memnun olduklarini ifade ederken, vatandaslar ise "Tarife biraz daha uygun olabilirdi" diye konustu.



Yeni tiras ücretleri

Tarife güncellemesi ile birlikte Samsun’da sakal tirasi 40 liradan 70 TL’ye, saç tirasi 70 liradan 120 TL’ye, saç-sakal kesimi 100 liradan 180 TL’ye, saç-sakal yikamali 120 liradan 220 TL’ye, biyik boyama 50 liradan 65 TL’ye, sprey-jöle-vaks-epilasyon-firksiyon ve briyantin kullanimi 20 liradan 40 TL’ye, cilt bakimi 75 liradan 100 TL’ye, saç boyama 300 liradan 350 TL’ye, yanak agdasi 30 liradan 50 TL’ye, perma 150 liradan 500 TL’ye ve damat tirasi ise 600 liradan 1000 TL’ye yükseldi.
Kaynak: İHA