(ÖZEL) Köyde Kurulan Kültür Evi'nde Yüzyillik Esyalar Sergileniyor

Bilecik’in Bozüyük ilçesine bagli Poyra Köyü’nde köylüler tarafindan kurulan Kültür Evi görenleri hayran birakiyor.

(ÖZEL) Köyde Kurulan Kültür Evi'nde Yüzyillik Esyalar Sergileniyor
15 yildir topladiklari eski esyalari kurduklari kültür evinde sergileyen köylüler, amaçlarinin dedelerinin ve ninelerinin kullandiklari ve günümüzde nadir bulunan esyalari gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirttiler. Kültür Evi’nde, o yillarda günlük hayatta kullanilan esyalar, tarim aletleri, kiyafet gibi çesitli ürünlerin bulundugunu söyleyen Köy Muhtari Muharrem Poyraz, bu esyalarin kültürel yönden çok degerli ve kiymetli oldugunu söyledi.



"Bizim için kiymetli ve hepsinin bir anisi var"

Poyraz, açiklamasinda, "Burada müzemizin baslangicimizda Fehmi Nilüfer arkadasimiz bundan 15 yil önce bunlari toplamaya basladi.

Bunlar hep köyümüzde dedelerimizden ninelerimizden kalan onlarin kullandigi esyalar. Simdi yeni gençler tabii ki bunlarin genelini bilmiyor. Biz biliyoruz da gençler bunlari görsün, bilsin diye bunlari ziyan etmemek için böyle kültür evi gibi düsündük. Fakat burayi gelistirecegiz, daha güzel yapacagiz insallah. Köyümüzde müzemiz var diye gururla gösteriyoruz. Bizim için kiymetli ve hepsinin bir anisi var. Bu ürünleri günümüze kadar tasidik. Bundan sonra yeni nesillere aktaracagiz. Onlarda insallah sonraki nesillere bunlari tasiyacaklar. Bunlari böyle unutturmayacagiz, yasatacagiz” dedi.

Kaynak: İHA