Depremde Hayatini Kaybeden Ögrenciler Unutulmadi

Asrin felaketinde Malatya’da 12 ögrencisini kaybeden 91 Bin Dev ögrenci Ortaokulu’nda okullarin açilmasi ile hüzünde hakimdi. Okul yönetimi tarafindan deprem sehitleri için anma programi düzenlendi.

Depremde Hayatini Kaybeden Ögrenciler Unutulmadi
6 Subat’ta yasanan depremde Malatya’da hayatini kaybeden bin 237 vatandastan 12’isi Niyazi Mahallesinde bulunan 91 Bin Dev Ögrenci Ortaokulu ögrencisiydi. Yeni egitim-ögretim yilinin baslamasi ile 12 ögrencisini kaybeden okulda hüzün hakim olurken, deprem sehitleri için anma ve mevlid programi düzenlendi.

Okul konferans salonunda gerçeklesen programa katilan ögrenci velileri, deprem kurbanlari için hazirlanan slayt gösterisini izlerken gözyaslarina hakim olamadi. Okul Müdürü Mesut Gönç, asrin felaketinde okul olarak 12 ögrencilerinin kaybetmenin üzüntüsü ile yeni egitim ögretim sezonuna basladiklarini söyledi.



Acilarinin tarifsiz oldugunu ifade eden Mesut Gönç, "Acimiz tarifsiz, yasadigimiz duygu selini ifade edecek sözcük bulamiyorum, kelimeler yasadigimiz aci karsisinda anlamsiz kaliyor. Bugün ahde vefa çerçevesinde depremde sehit olan 12 evladimizi ve deprem sehitlerimizi anmak üzere Mevlid programi düzenledik. Rabbim’den tüm deprem sehitlerimize rahmet, geride kalanlara saglik diliyorum" dedi.

Programa katilan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’de Malatya’da herkesin o aciyi bizzat birebir yasadigini belirterek, “O günü hepimiz yasadik, yasadiniz. Tarif edilemeyecek bir aciydi. O gün hakikaten çaresizdik, anne evladini enkaz altinda ariyor ama elimizde makine teçhizat yok. O gün kizanlar oldu sitem edenler oldu, hakliydiniz. O gün is makinesini kullanan adam da makinenin altindaydi ya çocugu ya bir yakini altindaydi. Tabi bu imtihan dünyasi gidenler gitti aslinda kalanlar için bir ders niteliginde yasadigimiz bir süreçti” seklinde konustu.

6 Subat ve sonrasinda halen bir ders çikarilmadigini da ifade eden Güder, “Maalesef dönüp kendi kendimize baktigimizda çok da ders çikardigimizi söyleyemeyiz. Suan hepiniz ticaret yapiyorsunuz, kimin neyi kaça sattigi belli degil, ev kiralari artti. Disardan insanlar bize bedava evlerini tahsis etti, kendi riziklarindan bize yardimci oldular. Ama maalesef biz bugün o günleri unuttuk, dünyanin pesine düstük, ev kirasini kaça çikarttik, bir lira olan bir seyi 5 liraya nasil satariz bunun düsüncesindeyiz. Malatya’mizda yaklasik 38 binin üzerinde hasarli bina var. Bunu rakamlarla ifade etmek çok kolay gelebilir. Insallah kisa sürede bu yaralari hep birlikte sarmaya çalisacagiz. Gece demeden gündüz demeden her birimiz beli fedakarliklar yaparak bu yükün altindan kalkabiliriz” diye konustu.

Program konusmalarin ardindan Kuran-i Kerim tilaveti ve mevlid okunmasi ile devam etti.
Kaynak: İHA