Cumhurbaskani Erdogan, Gençlerle Bulustu

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan,” Türkiye’de her kesim gibi gençlerin de ezici çogunlukla bir numarali partisi biziz. Sadece bize oy veren degil tercihini diger partilerden yana kullanan gençlerimize de iradelerine sahip çiktiklari, ülkelerinin gelecegi için harekete geçtikleri için tesekkür ediyoruz" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Gençlerle Bulustu
Cumhurbaskani Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde gerçeklestirilen “Gençlik Bulusmasi” programinda konustu.

Erdogan, gençligi maziden, Fatih’e kurulan köprünün kilit tasi olarak gördüklerini belirtti.

Teskilat yayginligi ve üye sayisiyla sadece Türkiye’nin degil, dünyanin en güçlü teskilatina mensup olduklarini vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, “Burada Türkiye’nin her ilinde her ilçesinde her üniversite temsilciligi olan bir gençlik hareketinden söz ediyoruz. Bir baska ifadeyle sizler teskilatlanma yayginligi ve üye sayisiyla sadece ülkemizin degil dünyanin en güçlü gençlik teskilatinin mensuplarisiniz. Rabb’ime bana sizler gibi yol arkadaslari, dava arkadaslari, mücadele arkadaslari verdigi için hamd ediyorum. Sizin gençliginizin enerjisi üretkenligi ve coskusu, siyasi hayatimizin her döneminde oldugu gibi bugün de bizim en büyük motivasyon kaynagidir. Bunun için Ankara ve Istanbul’un yani sira ziyaret ettigimiz tüm illerimizde hatta yurt disi seyahatlerimizde gençlerimizle bir araya gelmeye özel önem veriyorum” diye konustu.



"Gençleri her zaman emaneti teslim edecegimiz yol arkadaslarimiz olarak gördük"

Gençlere arka bahçeleri olarak bakmadiklarini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, "Tam tersine biz gençleri her zaman emaneti teslim edecegimiz yol arkadaslarimiz olarak gördük. Biz kusaklar arasindaki anlayis farkliliklarini tehdit olarak kabul etmedik. Tam tersine zenginlik vesilesine dönüstürmeye çalistik. Böylece kültürümüze yabanci kavramlarla gençlerimizi kusatmayi ve küresel bir batakligin içine çekmeyi planlayanlarin oyunlarini bozduk. Nice farkli yer ve platformda gençlerimizle yüzlerce kez bir araya gelip saatlerce karsilikli sohbet ettigimiz siir ve sarki söyledigimiz, dertlestigimiz programlarin hiçbirinde kendimizi o ortamda yabanci hissetmedik. Hatta biz bir, buçuk saat diye planlanan programlardan 3 saatte zor ayrilabildigimizi hatirliyoruz. Bizi orada tutan mecburiyet degildir. Gençlerimizle olan muhabbetimizin koyulugu, içtenligi, hasbiligiydi. Milletimizin her bir ferdi gibi gençlerimize tepeden bakarak fasist dayatmalariyla onlari yönlendirebileceklerini sanan siyasetçilere genel baskanlara, adaylara sahit oldum. Biz gençlerimize karsi hiçbir zaman böyle bir yaklasim sergilemektir. Hiçbir zaman gençlerimize tipis tipis gidip sunu yapacaksiniz böyle davranacaksiniz demedik. Içinde debelendigi dipsiz karanliga gençleri de çekmeye çalisan Kifayetsiz, muhterisler gibi de olmadik” seklinde konustu.



"Hep söyledigim gibi biz artik sizin zamaninizin misafirleriyiz"

"Hayatin her alaninda gençlerimize alan açmanin destek olmanin, onlarin dinamizmini ve heyecanini ülkenin ve milletin hayrina yönlendirmenin gayreti içinde olduk" diyen Cumhurbaskani Erdogan sözlerini su sekilde sürdürdü:

“Bunun için egitimi önceliklerimizin en basina aldik. Bunun için istihdamdan spora, teknolojiden girisimcilige her alanda gençlerimiz için güçlü bir altyapi kurduk. Bunun için partimizin tabelasini astigimiz günden beri gençlik kol yetisen kadrolarimiza teskilat yönetiminden, milletvekilligine ve belediye baskanligina kadar siyasetteki tüm kariyer kapilarini sonuna kadar açtik. Partimizin genel merkezindeki ve cumhurbaskanligindaki çalisma ekibimizin çogu ya gençlik yillarindan beri bizimle birlikte ya da son yillarda genç yasta aramiza katilmis arkadaslarimizdan olusuyor. Partimizin gençlik kollarinda yetisen evlatlarimizin hayatin her alaninda gösterdikleri basarilarla hep gurur duyduk. Yarin sizlerin arasindan da siyasetteki is ve çalisma hayatindaki akademideki, spordaki, sanattaki basarilariyla gurur duyacagimiz nice evlatlarimiz çikacak. Hep söyledigim gibi biz artik sizin zamaninizin misafirleriyiz. Vakti geldiginde siyasette de yönetimde de ülkeye ve millete hizmet etme sorumlulugunu tümüyle sizlere birakip kendi kösemize çekilecek torunlarimizi sevecegiz. Sizlerden istedigim kendinizi siyaset dahil, is hayati dahil, spor ve kültür dahil, her alanda, en iyi sekilde yetistirerek bu kutlu emaneti teslim alip daha ileriye tasiyacak yetkinlige erismenizdir. Halihazirda üstlendiginiz sorumluluklar, bunun için çok iyi birer firsattir. Gerisi, sizin sirati müstakim’den ayrilmadan çalismaniza, azminize, gayretinize, mücadelenize baglidir. “

"Ülkemizin, vatanimizin, mensubu oldugumuz milletin kiymetini çok iyi bilmeliyiz"

Türkiye’nin son 2 asrinin bir kavgayla, kayipla, arayisla ve bedel ödemeyle geçtigini söyleyen Erdogan, “Ülkemizin, vatanimizin, mensubu oldugumuz milletin kiymetini çok iyi bilmeliyiz. Bu degerlerle baglari kalmayan bir fert tipki agaçtan kopan bir yaprak gibi esen rüzgarin önünde savrulmaya ve nihayetinde yok olup gitmeye mahkumdur. Milletimizi baska türlü alt edemeyecegini görenlerin uzunca bir süredir degerlerimize saldirmasi bu yüzdendir. Cumhuriyetimizin ilk asrini geride birakmaya hazirlandigimiz su dönemde bu kirli senaryonun yine sahnelenmeye çalisildigini görüyoruz. Açik konusmak gerekirse Türkiye’nin son iki asri bu dogrultuda sürekli bir kavgayla, kayipla, arayisla ve bedel ödemeyle geçmistir. Çanakkale’den milli mücadeleye kadar her cephede vatanini namusunu kurtarmak için canini disine takarak mücadele eden milletimiz bedellerin en büyügünü ödemistir. Bir yandan her biri cigerimizden bir parça olan vatan topraklarinin bir kisminin elimizden kayip gitmesinin diger yandan isgal ve zulümden kaçan milyonlarin Anadolu’ya yigilmasinin sancilarini yasadik. Tabii bugün oldugu gibi o devrin mandacilari da bos durmuyordu. Kendi aralarinda ülkeyi emperyalist güçlerden hangisine peskes çekeceklerinin kavgasini yapan mandacilara ragmen milli mücadele zafere ulasmistir. Cumhuriyet tarihi boyunca da milli mücadelemizi farkli görünüm ve söylemlerle milletimizin birligine, vatanimizin bütünlügüne, istiklalimizin sembolü bayragimiza, sehadetleri dinin temeli ezanimiza saldiran alçaklara karsi hep sürdürdük ve sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.

"Vesayetin sinsi oyunlarindan PKK, FETÖ ve DEAS gibi terör örgütlerinin kanli saldirilarina kadar sayisiz oyunu bozduk"

Terör örgütü mensuplarindan, aydin, akademisyen, gazeteci, siyasetçi, sivil toplum kurulusu üyesi kisvesine bürünmüs nice besinci kol elemanlarinin tuzaklariyla bogustuklarina isaret eden Cumhurbaskani Erdogan, "Sadece AK Parti’nin iktidarda oldugu son 21 yilda yasadiklarimiz bile basli basina bir milli mücadele örnegidir. Mehmet Akif’in milli mücadelenin henüz yeni yeni filizlenmeye basladigi bir dönemde yazdigi su misralar milletimizin ve devletimizin üzerinde iki asirdir oynanan bir oyunu ifsa etmektedir. ’Âfâkina yüklense de binlerce mehâlik, Batmazdi, hayir batmadi, hem batmayacaktir; Tek sen uluyan yesi gebert, azmi uyandir: Kâfi ona can vermeye bir nefha-i îman; Davransin ümidîn; bu ne haybet, bu ne hirmân? Mâzîdeki hicranlari susturmaya basla; Evlâdina saglam bir emel mâyesi asila, Allah’a dayan, saye saril, hikmete râm ol... Yol varsa budur, bilmiyorum baska çikar yol.’ Biz de bu sese kulak vermek suretiyle Allah’a dayanarak sahaya sarilarak, hikmete ram olarak milletimizle birlikte sanli bir mücadele verdik. Vesayetin sinsi oyunlarindan PKK, FETÖ ve DEAS gibi terör örgütlerinin kanli saldirilarina kadar sayisiz oyunu bozduk. Son yillarda ekonomi ve sosyal yapimizi tahrip üzerinden yürütülen kampanyalari da insallah ayni sekilde akamete ugratacagiz” dedi.



"Bugüne kadar ülkemiz üzerinde oynanan nice oyunlari bozdugumuz gibi bu oyunu da bozacagiz"

Mücadele boyunca milletin hiç yalniz birakmadiginin altini çizen Cumhurbaskani Erdogan, “Yeri geldiginde meydanlarda, verdigi destekle yeri geldiginde sandiga yansittigi iradesiyle, yeri geldiginde 15 Temmuz’da oldugu gibi gövdesiyle bizim yanimizda yer aldi. Bizimle birlikte yol yürüdü hatta bize siper oldu Yarin sizler de ayni yola girdiginizde sadece Allah’a dayanacaginizi sadece millete güveneceginizi asla unutmayin. Her ne kadar birileri milletimizin umudunu, sevkini, azmini kirmaya çalismak için gece gündüz, yalan, iftira, çarpitma çarkini çevirmeyi sürdürüyor olsa da bu asla sizi yeise sürüklemesin. Rahmetli Cemil Meriç her firsatta ülkelerine ve onun üzerinde yasayan insanlara dudak bükerek kendilerini ayri bir sinif olarak görenleri bakin nasil tarif ediyor. ‘Türkiye’yi yasanmaz bulanlar Türkiye’yi yasanmaz kilanlardir.’ Milletimizi karamsarlik batakligina sürükleyerek bu ülkeye bühtan edenler bizatihi bu tablonun müsebbipleridir. Bugüne kadar ülkemiz üzerinde oynanan nice oyunlari bozdugumuz gibi bu oyunu da bozacagiz. Milletimizin her bir ferdinin bilhassa da siz gençlerimizin dirayeti ve kararliligiyla Türkiye’yi yasanmaz hale getirmeye niyetlenenlerin foyalarini genç ortaya dökecegiz. Inancimiz, ezanimiz, bin yillik vatanimiz ve onun üzerinde kurdugumuz son devletimiz, cumhuriyetimiz basta olmak üzere sahip oldugumuz tüm degerlere siki sikiya sahip çikacagiz. Her zamanki gibi bu konuda da en büyük gücümüz milletimizden aldigimiz destektir” açiklamasinda bulundu.

“Yüzde 52’lik tartismasiz zaferi bile gölgelemeye çalisma geri durmuyorlar”

"Gerçi yüzde 52’lik tartismasiz zaferi bile gölgelemeye çalisma geri durmuyorlar" diyen Cumhurbaskani Erdogan konusmasina su sekilde devam etti:

“Bugüne kadar girdigimiz her seçimde açik ara birinci olmasaydik inanin bizi bir kasik su bogmak için sabirsizlananlar çoktu. Güçleri yeter miydi? Ayri mesele. Ama suratlarindan dökülen ve gizlemeye dahi gerek duymadiklari kin ve nefret izleri, niyetlerini ele veriyor. Seçim öncesinde sosyal medyasindan sokagina mandaci zihniyetin ayni heveslerine bir kez daha sahit olduk. Hamdolsun basaramadilar. Gerçi yüzde 52’lik tartismasiz zaferi bile gölgelemeye çalisma geri durmuyorlar. Her firsatta bize ve Cumhur Ittifaki’na saldirilarak kendi içlerindeki büyük kavgayi gizlemeye çalisiyorlar. Utanmadan, sikilmadan yüzde elli ikilik orani bile ‘yüzde 52 ile kazanmak kazanmak degildir’. Bunu söyleyecek kadar da bunlar arsiz. Bu çapsizlarin sadece varliklarinin degil sözlerinin de bir hükmü kalmadigi için biz kendi isimize bakiyoruz. Bakin bugün burada bu salonda biriz beraberiz. 6’li masanin veya 16’li masanin altindan tekme oyunlari yapmiyoruz. Tam aksine biriz, beraberiz, iriyiz, kardesiz, Türkiye’yiz ve gelecege yürüyoruz. Biz Cumhur Ittifakiyiz."

"Türkiye’de her kesim gibi gençlerin de ezici çogunlukla bir numarali partisi biziz"

31 Mart 2024 yerel seçimlerini isaret eden Erdogan, “Yeni bir imtihan, yeni bir mücadele var. Kimin nesi öyle dedigine aldirmayin. Türkiye’de her kesim gibi gençlerin de ezici çogunlukla bir numarali partisi biziz. Sadece bize oy veren degil tercihini diger partilerden yana kullanan gençlerimize de iradelerine sahip çiktiklari, ülkelerinin gelecegi için harekete geçtikleri için tesekkür ediyoruz. Sayet gençlerin bilhassa da ilk defa oy kullanan milyonlarca evladimizin teveccühü olmasaydi Cumhur Ittifaki ve sahsimiz olarak mayis seçimlerinde o muhtesem zaferi kazanabilir miydik? Demek ki gençlerimizin çogunlugunun karari belli. Biz de gençlerimizin bu muhabbetini karsiliksiz birakmadik. Bunun en son ifadesi meclisteki 30 yas alti 5 milletvekilinden dördünün partimiz siralarinda oturuyor olmasidir. Böylece gençlerimizi siyaset nesnesi degil öznesi yapma sözümüzü yerine getirdigimize inaniyoruz. Insallah 31 Mart 2024 seçimlerinde de ayni dogrultuda etmeyi sürdürecegiz. Sizlerden simdiden mahalli seçimler için hazirlanmaya baslamanizi istiyorum. Akranlarinizdan baslayarak milletimizin her bir ferdine ulasmali, bugüne kadar yaptiklarimizi Türkiye Yüzyili programimizi ve AK Parti’nin belediyecilik vizyonunu anlatmalisiniz. Bunu gerçeklestirdigimizde büyüksehirleri, illeri, ilçeleri ve beldeleriyle ülkemizin tamamini hizmet ve es belediyeciligiyle bulusturacagimizdan en küçük bir süphe duymuyorum. Istikbalimizin teminati olan gençlerimizle bir araya gelmeyi sürdürecegiz. Simdi Kizilcahamam’a gideceksiniz. Orada kampa gireceksiniz ve çalismayi sürdüreceksiniz. Bu kampla birlikte insallah isaret fisegini ateslemis olacaksiniz. 100. yili kutladigimiz bu sene yüz bin gencimizle insallah yüzyilin bulusmasini gerçeklestirmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA