Bin 500 Kilometre Yol Kat Ederek Recep'e Akülü Sandalye Getirdiler

Istanbul’dan bin 500 kilometre yol kat ederek Mus’a gelen Samyeli Engelsiz Yasam ve Egitim Vakfi Baskani Bahattin Demir, dogustan engelli olan Recep Geçkin’e akülü sandalye hediye etti.

Bin 500 Kilometre Yol Kat Ederek Recep'e Akülü Sandalye Getirdiler
Samyeli Engelsiz Yasam ve Egitim Vakfi, Mus’ta dogustan engelli olan Recep Geçkin’e akülü sandalye hediye etti. Akülü sandalyesine kavusan dogustan engelli olan Recep Geçkin’in sevinci ise görülmeye degerdi. Bulanik ilçesine bagli Kirkgöze köyünde ikamet eden dogustan engelli 16 yasindaki Recep Geçkin’in amcasi, yegenine akülü sandalye hediye edilmesi için vakfa mail atti. Recep’in görüntülerinin yer aldigi maili izleyen Samyeli Engelsiz Yasam ve Egitim Vakfi Genel Baskani Bahattin Demir, hemen harekete geçerek Recep Geçkin için akülü sandalye temin ederek Mus’a geldi. Vakfin Mus Temsilcisi Serkan Karadag ile birlikte aileye ulasan Bahattin Demir, Recep Geçkin’e akülü sandalyesini hediye etti.

Daha sonra gazetecilere açiklamalarda bulunan Bahattin Demir, Recep için Mus’a geldiklerini söyleyerek, “Recep kardesimizin bir yakini, videoyu gece yarisi bize ulastirdi. O heyecanli, yürümeye çalisan, sevinç dolu, hayat dolu videoyu görünce aileyle irtibata geçtim ve en kisa sürede akülü sandalyeyle Mus’a gelecegimi ve Recep ile tanismak istedigimi söyledim. Bugün de Recep kardesimiz için Mus’a geldik ve sandalyeyi teslim ettik. Bu noktada bizlere destek olan Yakup Agca’ya, Erkam Yildirim Beyefendiye çok tesekkür ediyorum. Onlar da özel kardeslerimizin sevinmesine vesile oluyorlar. Ayni zamanda çesitli sosyal projeler yapmaktayiz. Bizim önceligimiz Recep kardesimiz gibi olan vatandaslarimiza el uzatmaktir. Recep kardesimiz evinden disari çikamiyordu, okula gidemiyordu. Artik akülü sandalyesiyle Bulanik’in sokaklarinda her yere gidebilecek, firtina gibi esecek. Bundan sonra erisim problemi de asildigi için daha mutlu ve huzurlu bir çocuk olacaktir. Bizler her zaman vakif olarak özel kardeslerimizin, evlatlarimizin yaninda olacagiz” dedi.

Recep’in ablasi Sibel Geçkin ise kardesinin akülü sandalye sayesinde disariya rahatlikla çikabilecegini ifade ederek, “Akülü sandalyemiz yoktu. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Kardesim engelinden dolayi çok zorluk çekiyordu. Artik akülü sandalye sayesinde daha rahat disari çikabilecek. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA