19 Yildir Sokak Kedilerine Annelik Yapiyor

Ordu’da yasayan Ayla Gözükan, 19 yildir her gün düzenli olarak sokak kedilerini besliyor, kedileri için dairesinden tasinmadigini belirtiyor.

19 Yildir Sokak Kedilerine Annelik Yapiyor
Altinordu ilçesinde yasayan Ayla Gözükan, 19 yil önce bodrum katindaki bir kediyi alarak beslemeye basladi.

Ardindan kediler ile olan bagi güçlenen Gözükan, çevresinde gördügü kedileri de beslemeye basladi.

19 yildir mahallesindeki kedilerin hepsine bakmaya çalisan Gözükan, günlük 2 defa besledigi kediler ile ömrünün el verdigi sürece ilgilenecegini belirtiyor. Gözükan, aile apartmaninda bulunan dairesini kediler için satmadigini, farkli bir yere tasinmak istemedigini söyledi.



Evinde de çok sayida kediye baktigini söyleyen Ayla Gözükan, “Bu aliskanlik komsumun evinin bodrumuna yavrulayan kediyi oradan alarak basladi.

Ben yavrulari bahçelerden ve çöplerden alarak büyüttüm. Sonrasinda kedilerin sayisi artti ve 19 yildir kedilere bakiyorum. Evde en az 10 tane kedim oldu. Disarida da kedilere bakiyorum, hasta olanlari veterinere götürüyorum. Çok fazla destek olan olmuyor, kimi zaman tanidiklarim kuru mama destegi veriyor “diye konustu.



“Hepsi çocugum gibi”

Kedilere bakmaktan yorulmadigini ancak mama ve su kaplarina zarar veren insanlarin kendisini üzdügünü söyleyen Gözükan, “Kedilere bakmaktan çok zevk aliyorum onlarin hepsi benim çocugum gibi. Insanlar benim kaplarimi dökmese, mama kaplarima dokunmasa hayat onlar için de daha güzel olacak. Hayvanlardan çok beni insanlar yoruyor. Torunlarim da kedileri çok seviyor. Hep birlikte güzel sekilde yasamaya devam ediyoruz. Ben zaten dünyada her seyin annesi olmayi çok seviyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA