Antalya Altin Portakal Belgesel Ve Kisa Metraj Film Yarismalari'nda Yarisacak Filmler Belli Oldu

Antalya Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde 7-14 Ekim tarihleri arasinda düzenlenecek 60. Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film ve Kisa Metraj Film Yarismasi’nda yarisacak yapimlar açiklandi. Doç. Dr. Ahmet Gürata, Senem Erdine ile Engin Palabiyik’tan olusan seçici kurul bu yil Belgesel Film Yarismasi için 8, Kisa Metraj Film Yarismasi için 14 filmi seçti.



Ulusal Belgesel Film Yarismasi’nda 8 film yarisacak

Yilin en yeni belgesellerini bir araya getirecek Ulusal Belgesel Film Yarismasi’na gelen 56 basvuru arasindan sekiz film seçkiye alindi. Serdal Dogan’in yönettigi Anlatsam Film Olur; Nick Read ve Ayse Toprak’in birlikte yönettikleri Benim Adim Mutlu; Ipek Kent ve Efe Öztezdogan’in birlikte yönettikleri Eclipse; Ömer Gümüser’in yönettigi Ege Günesi; Münir Alper Dogan’in yönettigi Felsefe; Nejla Demirci’nin yönettigi Kanun Hükmü; Burcu Melekoglu ve Vuslat Karan’in birlikte yönettikleri Mavi Kimlik ile Cenk Kaptan’in yönettigi Sen Kimsin? bu yil Ulusal Belgesel Film Yarismasi’nda Altin Portakal için yarisacak filmleri olusturuyor.

Ulusal Kisa Metraj Film Yarismasi’nda 14 film yarisacak

Ulusal Kisa Metraj Film Yarismasi’nda gelen 164 basvuru arasindan 14 film seçkiye alindi. Yigit Hepsev’in yönettigi Aç Karnina Çikmayalim; Ekrem Ayhan Çakay’in yönettigi Ben Süpermarket Degilim; Tuvana Simin Günay’in yönettigi Dank; Can Merdan Dogan’in yönettigi En Uzun Gece; Çagil Bocut’un yönettigi Her Gün Biraz Daha Kolay; Abdullah Çeper’in yönettigi Kaç Gün Sürecek; Aziz Alaca’nin yönettigi Kruvasan; Sevgi Ortaç’in yönettigi Küçük Buluntular; Tilbe Cana Inan’in yönettigi Nasil Kaybolunur; Dogan Belge’nin yönettigi Nehir; Yasemin Demirci’nin yönettigi Onun Kalesinde; Resmiye Emir’in yönettigi Sonunda, Ramazan Kiliç’in yönettigi Tarihte Yasanmamis Olaylar ve Sirin Bahar Demirel’in yönettigi Zarafet ve Siddet Arasinda festivalin Kisa Metraj Film Yarismasi’na seçilen filmlerini olusturuyorlar.

60 bin TL degerinde En Iyi Film Ödülü

Önümüzdeki günlerde açiklanacak ana jürinin degerlendirmesi sonucunda Ulusal Belgesel Film Yarismasi’nda 60 bin TL degerinde En Iyi Film Ödülü, 30 bin TL degerinde Jüri Özel Ödülü; Ulusal Kisa Metraj Film Yarismasi’nda 30 bin TL degerinde En Iyi Film Ödülü ve 20 bin TL degerinde Jüri Özel Ödülü verilecek. Ödüller 14 Ekim aksami düzenlenecek Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in baskanligini yaptigi 60. Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin idari direktörlügünü Av. Cansel Tuncer, yönetmenligini Dr. Ahmet Boyacioglu üstlenirken, sanat yönetmenligini Basak Emre, Antalya Film Forum direktörlügünü ise Armagan Lale ve Pinar Evrenosoglu yürütüyor.
Kaynak: İHA