DEÜ'den Izmir'in Kurtulusunun 101. Yilinda Anlamli Sergi
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Izmir’in düsman isgalinin 101’inci yilinda anlamli bir sergiye imza atti. DEÜ Türk Bayraklari ve Bayrakbilim Müzesi arsivi ile dijital sanat eserlerinden olusan sergi, Ortak Derslikler binasinda sergilenmeye basladi. Etkinlikte konusan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Cumhuriyet’in kurulusunun 100’üncü yilinda Milli Mücadele’nin devam ettigini belirterek, “Güzel vatanimizda mücadele ruhunu nesilden nesile aktarabilmek için var gücümüzle çalisiyoruz. Bu sergiyle aziz Türk milletinin milli degerlerine bagliligina, mücadele ruhuna olan saygimizi ifade etmek istedik” dedi.

Etkinlikte; Meçhul Asker: Osmanli’dan Cumhuriyet’e Asker Portreleri ile Milli Mücadele Temali Karma Dijital Sanat eserleri sergilendi. 28 eserden olusan koleksiyonlarda Türk milletinin milli degerlerine bagliliginin vurgulandigini ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Aziz milletimizin gücünü ve kudretini, Izmir’imizin kurtulus destanini her firsatta dile getirmeye önem veriyoruz. Çocuk ve gençlerimizi aydinlatmamiz; kamuoyunu bilgilendirmemiz bilim dünyasi için de elzemdir. Bunu her firsatta vurguluyoruz. Arastirma Üniversitesi olarak, tarihi olaylari bu perspektifte ele aliyor; yatirimlarimizi ve projelerimizi de bu gerçeklik isiginda sekillendiriyoruz. Milli Mücadele temali sergimize; tanidigimiz, bildigimiz herkesin gelip katilmasini, görmesini de saglamamiz lazim. Burada ciddi bir emek var. Duygusal ve fiziki bir inanmislik var. Bu anlamda sergimiz açik kaldigi sürece ziyaret edilmesi noktasinda da tesviklerinizi, desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
“Üniversitemiz geliserek degisiyor”
DEÜ 15 Temmuz Saglik ve Sanat Yerleskesi’nin gelismesi için birçok önemli uygulamayi süreç içerisinde hayata geçirdiklerini kaydeden Rektör Nükhet Hotar, “Sergilerin düzenlendigi, etkinliklerin yapildigi yasayan bir kampüs niteligi kazanan üniversitemiz, yenilikçi projelerle ulusal ve uluslararasi hedefler dogrultusunda çalismalarini sürdürmektedir. Çünkü kurumlar da insanlar gibi yasarlar, gelisirler. Biz gelisimini devam ettiren bir üniversiteyiz. Buna katki veren tüm hocalarima, tüm çalisanlarimiza, herkese yürekten tesekkür ediyorum” diye konustu.
“Gurur duyuyoruz”
Etkinligin açilisinda konusan DEÜ Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nur Olgun, “Dokuz Eylül herkes için bir seyler ifade ediyor. Ama Izmir için ifade ettigi anlam her zaman çok farklidir. Gençlerimiz her zaman tarihlerini bilmeli ve milli ve manevi degerlere sahip çikmalidir. O dönemin karanlik ortamindan bizi aydinliga çikaran basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere sehitlerimize ve daha sonra da bu devletin bekasi için can veren tüm sehitlerimizi rahmetle ve saygiyla aniyorum” seklinde konustu.
DEÜ Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Aliye Akcali da, “Güzel Izmir’imizin düsman isgalinden kurtulusunun üzerinden 101 yil, Cumhuriyet’in ilaninin üzerinden de 100 yil geçti. ‘Dokuz Eylül’ adini üniversitemizin tasiyor olmasindan dolayi büyük bir gurur duyuyoruz. Milli Mücadele zaferimiz ilelebet devam edecek. Dis Hekimligi Fakültemizin fiziki alanlari ve sartlari gün geçtikçe iyilestirilmektedir. Kalitemiz ve kapasitemiz de bu oranda artmaktadir. Desteklerini bizden esirgemeyen Sayin Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’a tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
