Vali Sildak Sehit Ve Gazileri Unutmadi

Sanliurfa Valisi Hasan Sildak, Eyyübiye ilçesine bagli Harran Kapi Mezarligi’ndaki sehit kabirlerini ziyaret ederek, karanfil birakip dua etti. Sehit yakinlari ve gazilerle de bir araya gelen Vali Sildak, "Size olan minnet duygularimiz ve saygimiz sonsuz. Bütün kurumlarimiz ve devletimizin bütün kapilari size her zaman açiktir" dedi.

Vali Sildak Sehit Ve Gazileri Unutmadi
Aksam saatlerinde Sehit ve Gazi Yakinlari Dernegi Baskani Bekir Kilci ve Il Müftüsü Ramazan Tolan’la birlikte Harran Kapi Mezarligi’ndaki sehit kabirlerini ziyaret eden Vali Sildak, sehit yakinlariyla da yakinda ilgilendi. Vali Sildak, sehit yakinlarinin talebi üzerine kabristanda bulunan kabirlerin bakim ve onarim çalismalarinin bir an önce yapilmasi için talimat verdi. Daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Sanliurfa Subesi’ne geçen Vali Sildak, burada Dernek Baskani Hasan Aslan ve Kibris gazileri tarafindan karsilandi. Gazilerin de tipki sehitler gibi gönüllerde oldugunu belirten Vali Sildak, dernekteki gazileri tanimis olmaktan mutluluk duydugunu ifade etti.

Sehit Aileleri Dernegi ziyaretinde ise Baskan Mehmet Yavuz ile sehit ve gazi yakinlari tarafindan karsilanan Vali Sildak, sehitlere olan sükran duygularini dile getirdi. Dernek içerisindeki sehitlik panosunu da inceleyen Vali Sildak, sehit yakinlarinin her zaman yanlarinda olacaklarini söyledi.

Son olarak Sehit ve Gazi Yakinlari Dernegi ziyaretinde dernek üyeleriyle tek tek tanisan Vali Sildak, “Sizler bu ülkenin vatan olarak muhafazasinda, topraklarimizin korunmasinda, Cumhuriyetimizin devaminda bu ise gönül vermis, basinizi koymus, kaninizi akitmis insanlarin ya yakinlarisiniz ya da gazilerimizsiniz. Size olan minnet duygularimiz ve saygimiz sonsuz. Bütün kurumlarimiz ve devletimizin bütün kapilari size her zaman açiktir. Bu vesileyle ahirete intikal etmis gazilerimizi ve bütün sehitlerimizi rahmetle aniyoruz" ifadelerini kullandi.

Vali Sildak, dernek ziyaretlerinde seref defterlerini imzalayarak, dernek üyeleriyle hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA