Sivas'ta Kis Erken Geldi, Termometreler 3 Dereceyi Gösterdi

Soguk havanin etkisini göstermeye basladigi Sivas’ta termometreler 3 dereceyi gösterdi.

Sivas'ta Kis Erken Geldi, Termometreler 3 Dereceyi Gösterdi
Kislari eksi 30 derecelere kadar düsen hava sicakligiyla Türkiye’nin en soguk illerinden biri olan Sivas’ta bu yil kis erken geldi. Kent adeta sonbahari yasamadan kisa girdi. Termometreler sabah saatlerinde 3 dereceyi gösterdi. Kisliklar dolaplardan çikti. Kimi vatandaslar üsüdügü için kalin elbiseler giyse de Sivas soguguna alisik olan vatandaslar ise yazlik elbiseleri tercih etti.

“Bu sene kis biraz daha erken geldi”

Abdullah Kaçar, bu sene havalarin erken sogudugundan bahsederek, “Sivas’ta havalar sogudu, baya sogudu. Zaten montu da giydim. Sivas’ta hava sicakligi geceleri fazlasiyla düsüyor, gündüzleri 20 derece ama aksama dogru serinliyor. Bu sene kis biraz daha erken geldi. Sivas’ta soguk havalar 10’uncu ay gibi etkisini gösteriyordu ama bu sene biraz erken geldi. Suanda hava soguk” dedi.

“Hava ilerleyen saatlerde isinir diyerek tisörtle çiktim”

Hamdi Ince, havanin ögle saatlerine dogru isinacagini bildigi için tisörtle çiktigini ifade ederek, “Sivas’imizda havalar sogumaya basladi.

Ögleye dogru hava sicak oluyor, aksama dogru üsüyoruz. Buda bizi biraz hasta ediyor ama biz Sivaslilar alisik. Suna da ben tisörtleyim, sabah erken çiktim ama havalar isindigi zamanda yanimiza aldigimiz kalin kiyafetler elimizde yük oluyor. Hava ilerleyen saatlerde isinir diyerek tisörtle çiktim. Hava sicakligi baya düstü, Sivas’ta hava sicakligi aksamla sabah çok farkli” diye konustu.

Meteoroloji Genel Müdürlügü verilerine göre, Sivas’ta sabah saatlerinde hava sicakligi 1 dereceye kadar düserken Sivas’in en soguk ilçesi 0,3 derece ile Kangal ilçesi oldu.
Kaynak: İHA