Mus'ta Egitim Ögretim Yilinin Ilk Ders Zili Çaldi

Mus’ta 2023-2024 egitim ögretim yili, 118 bin 15 ögrenci ve 7 bin 193 ögretmenin görev yapacagi 690 okulda ilk ders zil çaldi.

Mus'ta Egitim Ögretim Yilinin Ilk Ders Zili Çaldi
Yesilce Ilk ve Ortaokulunda düzenlenen tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Ayrica Milli Egitim Bakanliginca (MEB), 2023 Liselere Geçis Sistemi (LGS) çerçevesinde 4 Haziran’da yapilan merkezi sinavdan 500 tam puan alarak Türkiye 1.’leri arasinda yer alan Zehra Simsek, arkadaslari için yazdigi mektup okutuldu. Ilk ders zilini ögrenciler ile beraber çalan Milli Egitim Müdürü Enver Kivanç, yeni egitim ögretim yilinda ögrencilere ve ögretmenlere basarilar diledi. Kivanç, “Insallah bu egitim ögretim yilinin daha önceki egitim ögretim yilindan daha verimli, daha etkin bir ortamda geçmesini temenni ediyorum. Ögretmenlerimizin çabalariyla ilimizin en uç kesiminde bulunan okulumuzda bir Türkiye birincisi çikardiniz, bu durum takdire sayandir. Her baslangiç beraberinde yeni umutlar dogurdugu gibi bu yilda çocuklarimizin özgüvenini en iyi koruyacak ve onlara sürekli dogru yolu göstererek; milli, manevi, ahlaki ve evrensel degerleri benimseyen ve davranislarindan uygulayan, devletine ve milletine bagli fertler yetistirmek için çaba gösterecegiz. Çünkü meslegimizde var olma sebebi ögrencilerimizdir. Okulumuzun LGS’de sesini tüm Türkiye’ye duyuran Zehra Simsek’e tesekkür ederim, hepiniz birer Zehra Simsek’siniz” dedi.

Arkadaslarini çok özledigini söyleyen 8’inci sinif ögrencisi Zeynep Dicle Solak ise yaz tatili boyunca kitap okudugunu ifade ederek, Bugün çok heyecanliyim. Arkadaslarimi çok özlemistim. Yaz tatili güzel geçti. Piknik yaptim, kitap okudum. Çok ders çalistim. Bugün okulumuz açildi, çok heyecanliyim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA