Deprem Bölgesi Malatya'da Yeni Egitim-Ögretim Basladi

Depremin vurdugu illerden biri olan Malatya’da 3 aylik yaz tatilinin ardindan yeni egitim-ögretim sezonu basladi. Deprem nedeniyle 31 bin ögrencinin geri dönmedigi sehirde 153 bin 927 ögrenci ders basi yapti.

Deprem Bölgesi Malatya'da Yeni Egitim-Ögretim Basladi
6 Subat’ta yasanan asrin felaketinin yiktigi illerden biri olan Malatya’da 2023-2024 egitim-ögretim yili bugün basladi.

Yüzlerce okulun agir hasar aldigi kentte hasarsiz ve az hasarli olan 410 okulda 153 bin 927 ögrenci egitime basladi.

Ilkögretim Haftasi’nin da baslamasi nedeniyle Diniye Çalik Ilkokulu’nda tören düzenlendi.

Törene, Milli Egitim Bakan Yardimcisi Nazif Yilmaz, Malatya Valisi Ersin Yazici, Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar ile kurum müdürleri, ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildi.

Programin açilisinda konusan Milli Egitim Müdürü Behçet Bakir, yeni bir egitim-ögretim yilina kavusmanin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, “6 Subat’tan sonra egitimde bir takim aksamalar yasansa da bu yil tekrar düzenimizi kurarak yeni egitim yilina baslamak için hazirliklarimizi azami ölçüde tamamladik” dedi.

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’da, egitim-ögretim olgusunun önemine deginerek, “Burada ögretmenlerimize de önemli görevler düsüyor. Egitim ögretimi bir okula hapis etmek ve ya bir ögretmene endekslemek dogu degil. Egitim ögretimde en önemli faktörlerin basinda aile, kalitim, çevre, okul ve ögretmen gelir” seklinde konustu.

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Nazif Yilmaz ise egitim-ögretim yilinin basladigi bugünde deprem bölgesi illerde biraz burukta bir heyecan yasadiklarini söyleyerek, “Ben inaniyorum ögretmen, veli ve ögrencilerimizin azmi ile bu süreci atlatacagiz” dedi.

Milli Egitim Bakanligi olarak yeni egitim-ögretim yilinda önceliklerinin çocuklarin milli ve manevi degerler isiginda yetistirilmesi oldugunu kaydeden Yilmaz, “Okullarimiza bazi tavsiyeler emirlerimiz oldu. Bunlarin basinda gelen öncelikle suanda içinde bulundugumuz okulumuzda da oldugu gibi ögrencilerimizi olabildigince geleneksel oyunlarla bulusturarak fiziki obezite ve dijital obeziteye karsi muhafaza edilmesidir” ifadelerini kullandi.

Programda son olarak söz alan Malatya Valisi Ersin Yazici da tüm zorluklara ragmen egitim-ögretim sezonu için tüm kurumlar olarak seferber olduklarini belirterek, “Allah’in izniyle sehrimizde hayatin normallestigini önce okullarda görecegiz. Buna inaniyoruz. Sehrimiz artik yasadigi kötü anlari geride birakip hayatin normallestigini, yasamin devam ettigini okullarimizla topluma göstermeye devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.

Vali Yazici, Malatya’da egitim-ögretimde her seyin 6 Subat öncesinde oldugu gibi devam etmesi adina da tüm önlemlerin alindigini söyledi.



Konusmalarin ardindan 4. sinif ögrencileri okula yeni baslayan birinci sinif ögrencilerine çiçek takdim etti. Protokol tarafindan ilk ders zilinin çalinmasi ile siniflara geçen ögrencilere ücretsiz ders kitaplari da dagitildi.
Kaynak: İHA