Coca-Cola, 5 Fabrikada 970'In Üzerinde Filistinli'ye Istihdam Sagliyor

Bugüne kadar Filistin bölgesinde açilisini gerçeklestirdigi 5 ayri fabrika ve 7 dagitim merkezi ile 970’in üzerinde Filistinli’ye istihdam saglayan Coca-Cola, saglik, egitim, çevre, spora ve kadinin ekonomik hayatta güçlendirilmesini kapsayan sosyal sorumluluk projeleriyle de toplumsal kalkinmanin önemli bir destekleyicisi olmaya devam ediyor.

Coca-Cola, 5 Fabrikada 970'In Üzerinde Filistinli'ye Istihdam Sagliyor
Coca-Cola ürünlerinin Filistin’deki siseleme ve dagitimini yapan National Beverage Company’nin (NBC) kendisi de Filistinli olan Genel Müdürü Imad Hindi, Coca-Cola sisteminin Filistin’de, bugüne kadar yapilan yatirimlarinin, ekonominin can suyu oldugunun altini çizerek, “Coca-Cola buraya yatirim yapan ilk ve en büyük global sirket olmanin yani sira, bölgedeki yatirimlarimiz baska yatirimlar için de kapilari açan özellige sahip. Faaliyetlerimizin olusturdugu ekosistemin istihdam üzerindeki dolayli etkisini de hesaba kattigimizda istihdama olan etkimiz, mevcut istihdamin 10 kati gibi bir rakama ulasiyor. Bu rakamlar Filistin ekonomisi için çok sey ifade ediyor” dedi.

Coca-Cola Avrasya Ortadogu Baskan Yardimcisi Sinan Cem Sahin ise “Faaliyet gösterdigimiz tüm cografyalarda siseleyici ortaklarimiz ile birlikte hem bölgesel kalkinmaya önemli katkilar sagliyor, hem de birçok alanda sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyoruz” diye konustu.

"Sagliktan egitime, çevreden ve spora, kadinin ekonomik alandaki varligini güçlendirmeden, genç girisimciligini kapsayan çok genis bir yelpazede destekledigimiz onlarca projeyle Filistinliler’in hayatina dokunmaya devam ediyoruz” diyen Hindi su bilgileri verdi:

“Filistin’de Ramallah, Tulkarim, Jericho ve Gazze’de olmak üzere 5 ayri fabrikamizda üretim gerçeklestiriyoruz. 1998 yilinda Coca-Cola’nin Filistin’deki temellerini attigimizda, 47 kisiyle yola çikmistik. Bugün 5 fabrikamizda toplamda 970’nin üzerinde kisiye istihdam saglamanin mutlulugunu yasiyoruz. Bati Seria ve Gazze’de, 14 bin satis noktasina hizmet veren 7 dagitim merkezimiz bulunuyor.

Faaliyetlerimizin olusturdugu ekosistemin istihdam üzerindeki dolayli etkisini de hesaba kattigimizda istihdama olan etkimiz, mevcut istihdamin 10 kati gibi bir rakama ulasiyor. Bu rakamlar Filistin ekonomisi için çok sey ifade ediyor. Coca-Cola buraya yatirim yapan ilk ve en büyük global sirket olmanin yani sira, bölgedeki yatirimlarimiz baska yatirimlar için de kapilari açan özellige sahip. Su anda Filistin’de en büyük 3. isveren ve en büyük 5. yatirimci durumundayiz. Coca-Cola olarak Filistin’de gazli içecek pazarinin lideriyiz. Tüm bu bölgede de gazli içecek kategorisinde en yüksek pazar payina sahip sirketiz” dedi.

Coca-Cola’nin Filistin’de gerçeklestirdigi sosyal sorumluluk projeleri sunlar:

"Coca-Cola, Filistin Kizilay ve kan bankasi ile düzenli kan bagisi kampanyalari yapmanin yani sira, ambulans ve tibbi malzeme destegiyle de insani yardim çalismalari gerçeklestiriyor.

Coca-Cola Sistemi, Filistin’de kadin ve çocuklar için 11 devlet hastanesinde, kütüphane kurmanin yani sira, oyun ve bilgisayar destegi saglandi.

44 farkli köydeki 44 okula bilgisayar laboratuvari kuruldu ve bu okullarda dagitilan 723 tablete ek olarak bilgisayar, internet erisimi saglandi.

Filistinli çocuklarin egitim imkanlarindan faydalanmalari için okul dönemi basinda binlerce ögrenciye okul çantasi ve okul malzemesi destegi gerçeklestirildi.

Egitim Bakanligi ile birlikte yürütülen “Saglikli ve Çevre Dostu Okullar” sosyal sorumluluk programiyla çevre bilincini artirilmasina yönelik çalismalar destekleniyor.

Filistinli kadinlarin ekonomik ve toplumsal alandaki yerini güçlendirmek için olusturulan egitim programlari ile kadinlara mesleki egitimler veriliyor.

2009 yilinda, NBC’nin kurulusuna yardimci oldugu ve destegini sürdügü Filistin kadin futbol takimi, Filistin’de bir ilke imza atiyor. Takim ayni zamanda bölge turnuvalarinda önemli basarilara imza atiyor.

Genç girisimcileri desteklemek amaciyla 2007 yilindan beri gençlere, NBC çalisanlari tarafindan, pazarlama ve isletme alaninda egitimler veriliyor.

Coca-Cola Vakfi ve NBC, temiz içme suyuna erisim saglanmasi amaciyla ‘Gazze’de Sürdürülebilir Toplumlari Güçlendirme’ programini kurdu. Bu program sayesinde 30 bini askin Filistinli’nin temiz suya erisimi saglaniyor. Yine bu program kapsaminda, Filistinli gençler için istihdam firsatlari olusturmak için egitimler veriliyor.

Yillar içinde Ramallah fabrikasinda ve ana depolarinda günes enerjisinden elektrik üretim sistemini hayata geçiren NBC, Ramallah, Cappy ve Jericho fabrikalarinda kurdugu üç adet çati üstü PV istasyonu ile elektrik ihtiyacinin büyük bir kismini karsiliyor. Karbon emisyonlarimizi azaltarak çevrenin korunmasinda rol oynuyoruz.

NBC, tesislerinden çikan endüstriyel atik suyu aritmak ve en son endüstriyel atik su aritim teknolojisini ve uluslararasi standardini kullanarak mahsul sulamaya uygun hale getirmek için tesislerinde endüstriyel atik su aritma tesisleri kuran ilk özel sirket ve aritilan su, tesislerimizin yakinindaki çiftçilere ücretsiz olarak veriliyor".
Kaynak: İHA