Kavurucu Sicakta Tarlada Ekmek Mücadelesi
BITLIS – Bitlis’te mevsimlik tarim isçileri, bu yil özellikle sicak hava sartlarinin etkisiyle zorlu bir çalisma dönemi geçiriyor.

Sicak havada çalismanin çok zor olduguna dikkat çeken ve bu sene hava sicakliklarindaki artisin net bir sekilde hissedildigini söyleyen isverenler ise tarimcilikla ugrasmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Ekmek parasi için mücadele ettiklerini dile getiren Enver Tarlan, “Ekmek paramizi kazanmak için tarlalarda çalismaya devam ediyoruz. Evet, bu sene asiri bir sicaklik var ama ekmek parasi, mecbur katlanacagiz” dedi.
Hava sicakligindaki artisi hissettiklerini dile getiren tarim isçisi Muhammed Ali Tarlan da, “Güneste çalismak çok zor ama yapacak bir sey yok, rizkimizi kazanmak için çalismaya mecburuz. Bu seneki hava sicakliklarindaki artisi net bir sekilde hissedebiliyoruz” seklinde konustu.
