Sosyal Inovasyon Ajansi'ndan Uluslararasi Ögrencilere Yaz Okulu

Konya Büyüksehir Belediyesi Sosyal Inovasyon Ajansi tarafindan Konya’da okuyan yabanci ögrenciler için “Uluslararasi Ögrenciler Sosyal Inovasyon Yaz Okulu’’ düzenlendi.

Sosyal Inovasyon Ajansi'ndan Uluslararasi Ögrencilere Yaz Okulu
Konya Büyüksehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Iki Dogu Iki Bati Uluslararasi Ögrenci Dernegi is birliginde gerçeklestirilen “Uluslararasi Ögrenciler Sosyal Inovasyon Yaz Okulu”, 2-3 Agustos tarihleri arasinda ajansin Meram Yerleskesi’nde gerçeklestirildi.

Sosyal inovasyonun transferini ve ortak akil mekanizmasi ile çözüme odaklanmayi hedefleyen yaz okulunda yabanci ögrenciler, sosyal inovasyon ana basliginda sosyal fayda, etki ve proje yönetimi konularinda egitimler ve atölyelere katildi.

Yaz okulu çerçevesinde gerçeklestirilen programda, sosyal inovasyon iyi uygulama örnekleri, bilimsel arastirma tasarimi, proje döngüsü, sehircilik çalismalari odaga alindi. Ögrenciler, toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler atölyesinde inovasyon odakli çözümleri tasarladi.

Uluslararasi ögrencilerin hem inovasyonu hem de yasadiklari bölgelere özgü sorunlarin çözümü için sosyal inovasyon stratejilerini kesfettikleri yaz okulu sonunda katilimcilara belge verildi.

Kaynak: İHA