Insan Kaçakçiligi Ile Suçlanan Sosyal Medya Fenomeni Tahliye Edildi

Insan kaçakçiligi, cinsel saldiri ve kadinlari istismar etmek için örgüt kurmakla suçlanan sosyal medya fenomeni Andrew Tate, adli kontrol sartiyla tahliye edildi.

Romanya’da insan kaçakçiligi, cinsel saldiri ve kadinlari istismar etmek için örgüt kurmakla suçlanan sosyal medya fenomeni Andrew Tate hakkinda karar çikti. Andrew’e Mart ayinda verilen ev hapsi kaldirildi. Bükres’te görülen durusmada Tate’in tahliye edilmesine karar verildi.

Adli kontrol sarti ile tahliye edilen Andrew, kardesi Tristan ve 2 kisi evlerinden ayrilabilecek ancak Brükres’i terk edemeyecek. Polise imza vermeleri de gereken dört süpheli adres degisikligi yapmasi durumunda da polise basvuracak. Süpheliler, bu karara uymamasi durumunda yeniden ev hapsine alinacak.

Tate, kardesi Tristan ve 2 kadin 2021 yilinda suç örgütü kurmakla suçlanirken Tate ve kardesi Aralik ayinda yakalanmis Mart ayina da ev hapsine alinmisti. Savcilik, söz konusu örgütün sinirlarinin ABD ve Ingiltere’ye kadar ulastigini savunurken 4 süpheli, Haziran ayinda haklarinda hazirlanan iddianamede insan kaçakçiligi, cinsel saldiri ve kadinlari istismar etmek için örgüt kurmakla suçlaniyor. Tate ve kardesinin 7 kisiyi evlilik vaadi kandirdiklari iddia ediliyor.
Kaynak: İHA