Hemsehri Dernekleri Festivali Renkli Görüntülerle Basladi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil 7’ncisi düzenlenen Hemsehri Dernekleri Festivali basladi.

Hemsehri Dernekleri Festivali Renkli Görüntülerle Basladi
Festival Park’ta 66 hemsehri derneginin katilimiyla baslayan, 4 gün sürecek festivalde çevre illerin ve ilçelerin belediyeleri ve dernekleri de katilim sagladi. Kültürünü, sanatini, yemeklerini derneklerin Gazi sehirlilere sergilendigi festivalde yöresel ezgiler de seslendirildi.

Festival konserlerle dolu dolu geçiyor

Resmi açilisi 04 Agustos Cuma günü yapilacak festivalin ilk gününde, Turan Devletleri Konfederasyonu tarafindan hazirlanan Mehteran Takimi sahne aldi. Mehteran’in gösterisi ardindan Ümitcan Ilhan, yöresel ezgileri seslendirdi. Konserlerin devaminda Sof-Cerit Obalari Kültür-Egitim ve Dayanisma Dernegi’nin destekleriyle Mustafa Akkulu, Memik Akkulu ve Saz Sanatçisi Asik Ali sahne aldi.

Vatandaslar farkli kültürleri tanima firsatindan memnun

Futbol antrenörü olan ve takimiyla festivale katilan Furkan Senol, keyifli zaman geçirdigini belirterek, “Erzurumlu, Adiyamanli güzel hemsehri dernekleri var. Yöresel ürünlerini tanitiyorlar güzel vakit geçiriyoruz. Farkli kültürlerin, yemeklerini ayagimiza kadar getiriyorlar bizde buralarda görerek begenerek yiyoruz içiyoruz geziyoruz hosumuza gidiyor. Gaziantep’te var olan hemsehri derneklerinin kendini tanitmasi çok güzel festivali düzenleyen Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne çok tesekkür ediyorum” dedi.

“En çok farkli kültürleri tanima ortami olusmasi ilgimi çekti”

Üniversite ögrencisi Ibrahim Kaya ise farkli kültürleri merak ettigini aktararak, “Gaziantepliyim festival de esnaflar olsun çok iyi yaklasiyorlar, çok güzel. Farkli kültürleri tanima firsati gördüm degerlendirmeye tanimaya çalisiyorum. Festivallerde en çok farkli kültürleri tanima ortami olusmasi ilgimi çekti. Bu sekilde etkinliklere devam edilmeli, tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Gaziantep’in yerlisi oldugunu ifade eden ve geçmis yillarda da festivale katildigini söyleyen Pinar Mercan ise, “Farkli kültürlerin buraya gelip hem kendi kültürlerini tanitmasi hem de Gaziantep’in kültürünü tatlarini tatmis oluyor olmalari çerçevesinde güzel bir organizasyon. Gaziantep için çok güzel bir etkinlik oldugunu düsünüyorum. Eskilere deger vererek yüz tutmus degerleri gerek gastronomi anlaminda gerek Hemsehri Dernekleri Festivali olsun bu etkinliklerin halka deger vererek sunmasi hizmet anlaminda büyük isler yapmasindan dolayi festivali düzenleyen Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskanimiz Fatma Sahin’e kendi adima ve Gaziantep adina tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Karadeniz kültürünü tanitmak ve Karadenizliler Dernegini temsil etmek için Trabzon Besikdüzü’nden gelen Ahmet Güloglu, halkin katilimini bekledigini aktararak, “Karadeniz’i yöresel ve kültürel olarak tanitmak için geldim. Yarin daha da aktif sekilde arkadaslarimiz da gelecek ve daha eglenceli yogun olacagiz. En çok mihlamamizi kuymak peynirimizi soruyorlar. Gaziantepliler de yemeyi içmeyi seviyor bizlerde öyle damak tatlarimiz farkli olabilir ama ortak yanimiz var” diye konustu
Kaynak: İHA