Diyarbakir Itfaiyesinden Çocuklara Egitim

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, Hazar Uyanis Gençlik Kampi ve Karaköprü Fidanlik Alanindaki yaz kamplarina katilan ögrencilere yangin egitimi verdi.

Diyarbakir Itfaiyesinden Çocuklara Egitim
Itfaiye Daire Baskanligi, bir yandan yazin artan yanginlarla mücadele ediyor, bir yandan da egitim çalismalarina devam ediyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi, Elazig’in Maden ilçesi Gezin Mahallesinde bulunan Hazar Uyanis Gençlik Merkezinde agirladigi ögrencilere etkinliklerin yani sira egitim programlari da düzenliyor. Itfaiye Daire Baskanligi, olusturdugu ekiple kampta kalan ögrencilere yanginlarin nedenleri, yanginlara karsi alinacak tedbirler ve yangin yerinde nasil davranilmasi gerektigi konularinda egitimler veriyor.

Itfaiyeciler tarafindan ’yangin çikis nedenleri, yanginin çikmamasi için yapilmasi gerekenler ve alinacak önlemler, yanginla karsilasilinca yapilmasi gerekenler, itfaiyenin görevleri’ hakkinda ögrenci ve ögretmenlere ayrintili bilginin verildigi egitimlerde ögrencilere kati, sivi ve gaz sinifi yanginlara müdahale sekillerini pratik olarak uyguluyor.

Hafta da iki gün verilen egitimlere ögrencilerle uygulamali olarak yangin söndürme çalismasi gerçeklestiriliyor.
Kaynak: İHA