Diyanet Isleri Baskani Erbas, Yalova'da Hafizlik Icazet Törenine Katildi

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Yalova’da hafizlik icazet merasimine katildi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Yalova'da Hafizlik Icazet Törenine Katildi
Yalova Adali Hafiz Kur’an Kursu’nda hafizlik egitimi alan 22 erkek çocuk için icazet töreni gerçeklestirildi.

Yalova Merkez Camisi’nde düzenlenen icazet merasiminde konusma yapan Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Kur’an-i Kerim’in korunmasinin yollarindan birinin de hafizlar oldugunu kaydetti.

Hafizlarin Kur’an’in muhafizlari oldugunu ifade eden Erbas, "Bu kadar emek verdiniz hafiz oldunuz. Mihraplarimiz, minberlerimiz sizi bekliyor. Kürsülerimiz hafiz vaizlerimizi bekliyor. Imam hatip lisesi siniflarindaki kürsüler hafiz ögretmenlerimizi bekliyor. Ilahiyat fakültesindeki siniflar hafiz tefsir, hadis, kelam, tasavvuf hocalarimizi bekliyor. Velhasil hangi bilim dalinin hocasi olursa olsun ilahiyat fakültesinde her hocaya hafizlik çok yakisiyor. Imam hatip lisesi ögretmenlerine hafizlik çok yakisiyor. Hele hele Diyanet Isleri Baskanligi’nda mihraba, minareye, minbere, kürsüye hafizlik çok yakisiyor. Sizlerden insallah buralarda görev yapmanizi bekliyoruz" dedi.

Hafiz çocuklarin Asr-i Serif okumalari ve hediyelerinin verilmesi ile program sona erdi. Ali Erbas, hafizlik merasimi sonrasinda Yalova Merkez Camisi’nde hutbe irat ederek cuma namazini kildirdi.
Kaynak: İHA