Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi '(Yerel Seçimler) En Iyi Aday Tespitlerini Yaparak Seçime Hazirlanacagiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, cuma namazi sonrasi basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Erdogan, Rusya Devlet Baskani Putin ile görüsmeye iliskin, "Agustos ayi içerisinde insallah bu ziyaret gerçeklesir" dedi. Cumhurbaskani Erdogan yerel seçimlere ilgili soruya ise, "Türkiye’yi tariyoruz taramaya devam ediyoruz. En iyi aday tespitlerini yaparak seçime hazirlanacagiz" cevabini verdi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi '(Yerel Seçimler) En Iyi Aday Tespitlerini Yaparak Seçime Hazirlanacagiz'
Istanbul’da Kerem Aydinlar Camii’nde cuma namazi sonrasi basin mensuplarinin sorularini cevaplayan Cumhurbaskani Erdogan, Rusya Devlet Baskani Putin ile görüsme konusunda, "Henüz tarih netlesmedi. Istihbarat baskanim görüsmeleri yapiyorlar. Agustos ayi içerisinde insallah bu ziyaret gerçeklesir" ifadelerini kullandi.

Tahil koridoruna yönelik soruya ise Erdogan, "Rusya ile ayni çizgideyiz. Tahillarin una çevrilmesi ve bunlarin fakir ülkelere naklini yapacagiz. Su anda bile biz bakanligimiz olarak bu adimlari atmaya, yardimlarimizi yapmaya devam edecegiz. Fransa’nin yaptigi is iyi degil. Geçmisteki yaptigi uygulamalar bütün bunlar dünyanin bütün kayitlarinda mevcut. Hele ki bunu Afrikalilar biliyor. Altin sevki durdurulmus durumda, yapilan ülkelere zulmün karsiligidir" seklinde konustu.

Deniz Kuvvetleri Komutanliginda Kurmay Albay olarak görev yapan Gökçen Firat’in amirallige terfi ettigine yönelik soruya da Erdogan, "Bu atamadan çok çok memnun oldum, hele de böyle bir kizimizin amirallige yükselmesi çok güzel. Ben kendisini kutluyorum. Bundan sonraki suralarda insallah bunun devami gelecektir" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan yerel seçimlerle ilgili soruyu ise, "Türkiye’yi tariyoruz taramaya devam ediyoruz. En iyi aday tespitlerini yaparak seçime hazirlanacagiz" diye yanitladi.
Kaynak: İHA