Çocuk Hobi Bahçesi Ürün Vermeye Basladi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, özel gereksinimli bireyler için kurdugu Sehitlik Mola Evinde çocuklarin toprakla bulusarak ekolojik tarim yapabilecekleri için olusturulan ’Çocuk Hobi Bahçesi’ ürün vermeye basladi.

Çocuk Hobi Bahçesi Ürün Vermeye Basladi
Sosyal Hizmetler Daire Baskanliginca Yenisehir ve Kayapinar ilçelerinde kurulan ’Gündüzlü Bakim Merkezi Mola Evi’ özel gereksinimli çocuklara hizmet vermeye devam ediyor. Anne ve babalara nefes aldiran eglenceli, egitici etkinliklerle çocuklarin kisisel gelisimine katkida bulunan merkezlerde çocuklarla çesitli etkinlikler sunuluyor.

Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi, bu çerçevede Sehitlik Mola Evinde çocuklarin toprakla bulusarak ekolojik tarim yapabilecekleri ’Çocuk Hobi Bahçesi’ olusturdu. Çocuklarin farkli sebze ve meyvelerin dikimini gerçeklestirdigi bahçede yetisen ürünlerin hasadini gerçeklestirdi.

Egitmenleri esliginde yetistirdikleri ürünleri toplayan çocuklar, merkezi ziyaret eden ebeveynlerine sergiledi. Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi, mola evlerinde çocuklarin toprakla bulusmasini saglamak için hobi bahçelerini arttiracak.
Kaynak: İHA